- hirdetés -

A világsztárok egész sorát felvonultató, bajnoki listavezető, BL. résztvevő Telekom Veszprém csapata látogatott szombat este az Eötvös-csarnokba.

A Veszprém orosházi vendégjátéka rendszerint kézilabda ünnep és telt házas mérkőzés. Ezúttal zárt kapuk mögött kényszerültek lejátszani a meccset a csapatok.

Orosházi FKSE-Linamar–Telekom Veszprém 23–36 (12–19)

NB I.-es férfi mérkőzés. Orosháza, zárt kapuk mögött. V.: Réti, Szedmák. Orosháza: Özmusul – Pásztor M., Tóth K. 3, Bella 3, Döme 2, LELE 6 (1), Németh L. 1 (1). Cs.: Majdán (kapus) 1, Kancel, Ushal, Sakic 4, Kiss A. 1, Lászlai 2, Molnár G. Vezetőedző: Ratko Djurkovic.

Veszprém: CORRALES – SISKARJOV 7, MAHÉ 3, B. Blagotinsek 2, Ligetvári, Markussen, Strlek 3. Cs.: Cupara (kapus), NENADIC 8 (4), Maqueda 2, NILSSON 5, Borozan 1, Tönnesen 4, Moraes 1. Vezetőedző: David Davis. Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4.

Két gyors hazai góllal kezdődött a mérkőzés, mindkettővel Lele Ákos jelezte, hogy igyekszik nem tisztelni a tekintélyt az orosházi csapat. Kár, hogy nem tíz percig tart egy kézilabda meccs, mert ennyi idő elteltével még hazai vezetést mutatott az eredményjelző. Lassan belemelegedtek a vendég sztárok is, de ekkor még sorra jöttek az orosházi gólok. Emberelőnyben, a 13. percben vette át a vezetést a listavezető és ezután már nem is adta ki a kezéből. A félidő közepén sort cserélt David Davis, de ettől nem lett gyengébb a bakonyiak játéka. Az OFKSE nagy kedvvel játszott, amiben lehetett annak is szerepe, hogy semmiféle teher nem nehezedett a játékosok vállára. A gyors játékba azonban óhatatlanul becsúsztak a hibák, amelyeket a rutinos vendégek azonnal és könyörtelenül góllal büntettek. A félidő hajrájára nagyon belejött Corrales kapus is és kissé már nyílni kezdett az olló. Hétgólos veszprémi vezetésnél mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrész elején csak vendég gólokat jegyezhettünk fel. Az első hazai találatra öt percet kellett várni, akkor Lele volt eredményes. Egy büntető után, a kapufáról kipattanó labdát helyezte Cupara hálójába. Az egyre inkább összeálló veszprémi védelem nyitját egyre nehezebben találták az orosházi támadók. Harcoltak, küzdöttek a hazai zöld-sárgák becsülettel, de a nagyobb tudás, nagyobb rutin azért kiütközött. Hamar tízre, sőt még nagyobbra nőtt a különbség. Csakúgy mint az első félidőben, a második játékrész derekán is sort cserélt Davis mester. Különösen Nenadic és Shiskharjev villogott, de Nilsson is sorra szerezte találatait. Végül 23-ig sikerült eljutni az orosháziaknak a világ egyik legjobb csapata ellen.

Ratko Djurkovic: – Az első két mérkőzésünk nem jól sikerült, de a mai meccsen már a hibák ellenére több biztató jelet láttam, mindenki igyekezett a legjobbját nyújtani.

David Davis: – Boldog vagyok, mert egy jó mérkőzést játszottunk. Komolyan vettük a találkozót, minden ellenfelünket tisztelünk, szeretnénk folytatni ezt a jó sorozatot.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.