- hirdetés -

A Top Plusz elnevezésű pályázati programok indulása a tavaszi időszakra várható, melynek újdonsága, hogy járási szintre bontották le a feladatokat.

A napokban jelent meg Zalai Mihálynak, a Békés Megyei Önkormányzat elnökének az értékelése, melyben szó esett az újonnan induló Top Plusz pályázati programról. Ennek indulása a tavaszi időszakra várható, a program újdonsága, hogy járási szintre bontották le a feladatokat.

– Orosháza városa a járásközpont, melyhez még hét település tartozik: Tótkomlós, Kardoskút, Békéssámson, Csanádapáca, Pusztaföldvár, Nagyszénás és Gádoros. A felkészülési feladatokat koordinált módon kérik a járásoktól. Ennek első lépése volt, hogy a járásközpont vezetésével felmérjük azokat az igényeket, előzetes elképzelés szintjén, melyek a Top Plusz programban felmerülhetnek a településeknél – nyilatkozta Bojtor István, Orosháza alpolgármestere.

Elmondta, ennek a szakmai konzultációját február 15-én tartották, melyen a járás mind a nyolc polgármestere részt vett, valamint megtette javaslatait.
– A járásközpontban ezt egységesítettük, összegyűjtöttük, rendszereztük, ilyen formában fogjuk továbbítani a megyének – tette hozzá az alpolgármester.

Konzultációs lehetőséget is kaptak, ahol a megyei főjegyző, dr. Horváth Mihály vett részt munkatársaival, válaszolva a felmerülő kérdésekre. Itt vázolta azt a jövőbeli feladatsort, ami a járási központokra vagy a járások településeire vár majd a Top Plusz előkészítésével és az erre való felkészüléssel kapcsolatosan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.