- hirdetés -

Egy előadó, öt hangszer, tizenkét dallam. Kepenyes Pál zenepedagógus és zeneművész önálló műsorral kedveskedik az OrosCafé olvasóinak (nézőinek, hallgatóinak). Könnyed és népszerű dalok csendülnek fel általa szaxofonon, klarinéton és pánsípon.

A Gyulai Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatóhelyettese évtizedek óta odaadással és szeretettel tanítja az ifjú növendékeket. Kepenyes Pál az oktatás mellett örömmel áll színpadra, a Gyulai Big-Bandben már több mint három évtizede játszik, mellette pedig zenél a gyulai Royal Dixieland Bandban is. Ez utóbbi formáció néhány éve egy rangos Nemzetközi Dixieland Fesztiválon 12 ország 40 nevezője közül a legjobbnak járó díjat hozta el. Kepenyes Pál önálló szórakoztató műsorokat is tart, zenepavilonok, nyári estek meghívott vendége már sok éve. Kellemes dallamokkal, ismert slágerekkel igyekszik jó hangulatot teremteni. Ez volt a mostani, orosházi műsorának is a célja, melyet azonban a járványhelyzet miatt a közönség helyett a kamerának adott elő.

Világslágerek, népszerű dallamok, dixieland és swing slágerek szólaltak meg ezen a februári délelőttön. Az előadás különlegessége abban állt, hogy Kepenyes Pál öt különböző hangszert szólaltatott meg, háromféle szaxofont – tenor, alt és szoprán –, pánsípot, és nem utolsósorban az ő fő hangszerét, a klarinétot.

Manapság minden léleknek jól jön egy kis muzsika

A zeneszámok közt az online hallgatóság érdekes és hasznos információkat is hallhat a zenepedagógustól, aki mesélt többek közt a hangszerek történetéről, az előadott művek szerzőiről, vagy épp egy-egy dal születésének körülményéről.

Kepenyes Pál repertoárjában több mint száz dal szerepel, Orosházára ez alkalommal tizenkettőt hozott el. A választott számok mind kellemesek a szívnek, hiszen ahogy ő fogalmazott, ebben az időszakban mindenkinek jól jön egy kis muzsika…nemcsak a hallgatóságnak, hanem a zenészeknek is.

Előadásában meghallgathatjuk többek közt Paul Anka My way című melankolikus szerzeményét, továbbá Acker Bilk Creole jazz című dixieland nótáját, mely tényleg olyan érzést kelt a hallgatóban, mintha az valóban „vidám földön” járna. Megtudhatjuk, hogyan alakult ki a trombitaszaxofon, vagyis a klarinét, és azt is, melyik az a hangszer, melynek hangja nagyon közel áll az emberi hanghoz. Lesz egy kis alkoholtörténelem is, szó esik majd a nagy nemzeti italokról, így a tequiláról is, és ennek kapcsán természetesen felcsendül majd Perez Prado Tequila című nótája.

Jó szórakozást kívánunk hozzá!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.