- hirdetés -

Megújul a szennyvízátemelő a Kettőssánc téren. Az előzetes tervek szerint májusban fejeződnek be a munkálatok, de a kivitelező már jóval hamarabb levonulna a területről.

A fejlesztés tavaly nyáron kezdődött a Kettőssánc téren, a beruházás során építészetileg és gépészetileg is teljesen megújul a szennyvízátemelő. A város szennyvizének mintegy 70-80 százaléka ezen keresztül jut el a szennyvíztisztító telepre, éppen ezért Orosháza egyik fontos beruházásáról van szó. Elkészültével korszerű és üzembiztos lesz a szennyvízátemelő, valamint a működtetése is gazdaságosabbá válik.

A Makói út páros oldalán már lefektettek 222 folyóméter nyomóvezetéket és megtörtént a fenékbetonozás is. A száradás miatt a munkálatok néhány napot szüneteltek. A kivitelező Kopp Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy a jövő héttől folytatódik a munka. A meglévő vezetékre csatlakoztatás, illetve a gépészeti rész kialakítása van még hátra.

– Ez a beruházás egyik legjelentősebb eleme, amiért az Alföldvíz Zrt. szakemberei felelnek. Előreláthatólag március végén kezdhetnek – tette hozzá Kopp Szilárd.

Elmondta, hogy a munkákat nagy teljesítményű földmunkagépekkel 6 és 10 méter munkamélységben végezték. A műtárgyakat úgynevezett süllyesztéses technológiával építették be, ami komoly földmennyiség mozgatásával járt. A csapadékos időjárás miatt keletkező sár okozott kellemetlenséget az ott élőknek. A napi takarításban a kivitelező dolgát tovább nehezítette, hogy az érintett utca nem szilárd burkolatú.

– Orosháza egészének fontos ez a fejlesztés, de a kellemetlenséget a Kettőssánc téren és környékén lakók kénytelenek elviselni, amiért szíves elnézésüket kérem. Jeleztem a kivitelező cég felé, hogy a lakosság igényeit fokozottabban szem előtt tartva, lehetőség szerint egy-egy munkanap végeztével rakják rendbe a területet és ne feledkezzenek meg a lakosság folyamatos tájékoztatásáról sem. Az ott lakóknak tudniuk kell, mikor, mi történik és az milyen hatással van a mindennapokra. A kivitelező minden tőle telhetőt megtesz, és úgy tűnik, a tervezettnél jóval hamarabb, már áprilisban készen lehetnek a munkával – hangsúlyozta Dávid Zoltán polgármester.

A kivitelezés végeztével az átemelő Makói út felőli részen – a műtárgyak megközelítését segítendő – betonút épül. További útépítési munkákat ugyan nem tartalmaz a projekt, de miután elkészül az átemelő, a helyreállítás is megtörténik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.