- hirdetés -

Őszről elhalasztott bajnoki labdarúgó mérkőzést pótoltak február 13-án az OMTK-ULE Sportcentrumában.

A pandémia miatt elhalasztott mérkőzéseket rendeztek a megyei kvalifikációs bajnokság „A” csoportjában. E sorba tartozott az OMTK-ULE 1913 – Szabadkígyósi SZSC találkozó. A tabella 2. helyén álló ULE már kvalifikáltatta magát a tavasszal induló megyei I. osztályú bajnokságra, viszont a Szabadkígyós számára egy esetleges vendég győzelem mutatott volna szabad-jelzést a legmagasabb osztályba.

Orosházi MTK-ULE – Szabadkígyósi SZSC       3 – 1      (0 – 0)

Orosháza, zárt kapuk mögött. Vezette: Barta Tibor (Belanka Zsolt, Rózsa Zoltán)

Orosháza: Dobozi – Kasuba, Varga P. (Kocsis), Harangozó, Szabó Á. (Csőke), Tóth L. (Rácz), Selmeczy, Vincze, Péli, Fehér, Miszlai (Várdai). Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Szabadkígyós: Dolezsán (Kun) – Alb, Frankó, Milek, Matuska (Mócz), Kiss P., ifj. Szabó (Magyari), Csiernyik A., Sebestyén A., Gazsó (Török A.), Ökrös (Tóth M.). Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.

Gólszerzők: Péli (50., 85.), Miszlai (73.), ill. Milek (90. – 11-esből).

Orosházi támadásokkal kezdődött a mérkőzés. A 3. percben Harangozó beívelését Péli fejelte kapura, Dolezsán kapus szögletre mentett. A 17. percben Gazsó beadását Milek lőtte 14 méterről mellé. A 20. percben Péli csapott le egy rövid átadásra, majd kapura emelt, de a labda mellé szállt. A 22. percben Fehér 22 méteres lövését elvetődve hárította a kapus. A 24. percben szöglettel felérő szabadrúgást tekert Fehér a kapu előterébe, Vincze a kapu torkából fölé fejelt. A félidő második felében nem alakult ki folyamatos játék, a két csapat tagjai többet foglalkoztak egymással és a játékvezetővel, mint a labdával.

Péli Tamás (fehérben) 23 góllal vezeti a góllövőlistát (Fotó: Bohus Krisztián)

A második félidőre egy pörgősebb ULE jött ki a pályára. Az 50. percben Szabó Áron keresztlabdájára Péli sprintelt és a kapust megelőzve gurított a hálóba, 1-0. Az eset után Dolezsán kapus megsérült, le kellett cserélni. A 73. percben Fehér oldalszabadrúgására Miszlai érkezett és két lépésről belsőzte a hálóba a labdát, 2-0. A 77. percben Péli fejesét védte Kun kapus. A 85. percben egy védelmi megingást kihasználva Péli emelt a léc alá, 3-0. A 90. percben egy buktatás miatt 11-est rúghatott a Szabadkígyós. A büntetőt Milek a jobb alsó sarokba gurította, 3-1.

Kasuba Dániel (fehérben) stabil pont a védelemben (Fotó: Bohus Krisztián)

Buza Barnabás és Kvasznovszky József: Gyenge első félidő után ritmust tudtunk váltani és megérdemelten nyertünk.

Az OMTK-ULE 1913 csapata második helyen fejezte be a kvalifikációs bajnokságot, így február utolsó hétvégéjén a megyei I. osztályban kezdi meg az új bajnokságot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.