- hirdetés -

Csáki Tamás a fizikát követően robotikában is próbára tette magát egy nagyobb országos versenyen. A Táncsics Mihály Gimnázium 7/8 osztályos tanulója az összetett egyéni versenyen alig maradt le a dobogóról.

A Táncsics Mihály Gimnázium 7/8 osztályos tanulójának, Csáki Tamásnak a sikereiről többször is írtunk már a közelmúltban. A tehetséges fiatal fizikában többször is megmutatta már képességeit, előfordult, hogy nálánál idősebb és tapasztaltabb diákok között is helyt állt már, többek közt a Teller Ede Vetélkedőn.

Ezúttal azonban ideiglenesen a robotikára váltott, egy országos versenyen, az Edutus Robotic Cupon mérettette meg magát. Ezúttal azonban ideiglenesen a robotikára váltott, egy országos versenyen, az Edutus Robotic Cupon mérettette meg magát. Korábban már tanulta ezt a tantárgyat, amikor a Vörösmarty Mihály Általános Iskolába járt, ez pedig Mészáros Melinda tanárnőnek köszönhetően a gimnáziumban sem maradt abba. Régi nagy álma volt egy ilyen verseny, így annak ellenére, hogy a mostani megmérettetés online zajlott, nem is volt kérdés, hogy belevág.

A fizika után robotikában is megmérettette magát (Fotó: család)

Az összetett egyéni versenyen egészen a negyedik helyig kapaszkodott, a Projekt Challenge során a 19. helyen végzett FiTBotjával, az Engineer Challenge kategóriában pedig a 16. helyen zárt.

– Nagyon ügyesen és kitartóan szerepelt első robotika versenyén. Egy ilyen megmérettetés mindig nagyon idő- és munkaigényes. Adott időegység alatt kell a versenyzőknek, nagyon magas szinten bemutatni a tudásukat. A versenyre kevés időt adtak, 1,5 hét volt a projekt kihívásnál, ahol megadott témák közül kellett választani. A kiválasztott témában robotot kellett építeni, programozni. Hozzá bemutató videót, valamint részletes leírást eljuttatni a bíráknak. Itt elég volt az idő – mesélte felkészítő tanára, Mészáros Melinda.

A mérnöki kategóriában még ennél is rövidebb idő állt rendelkezésre, ott 3 nap alatt kellett robotot építeni és úgy beprogramozni, hogy az adott akadálypályán keresztül menjen. Tamás és szülei elmondták, nagyon boldogok és elégedettek az elért eredményekkel és bíznak a hasonló folytatásban. Bíznak a hasonló folytatásban, hiszen idén várhatóan újabb versenyeket hirdet majd az Edutus, egyelőre online formában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.