- hirdetés -

Mint az egy ideje köztudott, dr. Kaáli-Nagy Géza professzornak is köszönhetően, veterán motor múzeum létesül városunkban. Ezzel kapcsolatban tettek közzé felhívást az orosházi veteránosok.

Az Orosházi Technikai Sportok Egyesülete elnöke, Zilahi Zoltán posztolta facebook oldalán a felhívást, melyben arra kéri az orosháziakat, hogy a kiállítást a tulajdonukban levő fotókkal, újságkivágásokkal, különböző relikviákkal tegyék teljesebbé.

Talán az 1928-ból származó Opel is a kiállítás része lesz (Fotó: Rosta Tibor)

– A múzeumban főként az orosházi veteránosok, az orosházi lakosok motorjait láthatjuk majd. A múzeum nemcsak a motorokról, hanem a mi történelmünkről, a város történelméről is szól. Ezért kérjük az orosháziakat, hogy akinek van régi, a veterán motorokkal, a korabeli motorozással kapcsolatos fotója, dokumentuma, vagy akár valamilyen kiállítható alkatrésze, jelentkezzen nálunk. (Az egyik ismerősöm már jelezte, hogy elkészíti az eredeti Bánki – Csonka féle karburátort.) Köztudott, hogy Orosházán, a harmincas-negyvenes években komoly motorversenyek zajlottak. Ezekről is szívesen látnánk képeket, dokumentumokat. A behozott tárgyak természetesen mindenkinek a tulajdonában maradnak, de meggyőződésem, hogy együtt egy jóval szebb, tartalmasabb, színesebb kiállítást tudunk létrehozni – mondja a felhívás céljairól az elnök.

Kaáli professzor dörgicsei múzeumához hasonlót szeretnének létrehozni (Fotó: Bojtor Zalán)

Mint arról az OrosCafén tavaly január végén olvashattak, Zilahi Zoltáné a város talán legjelentősebb oldtimer motor gyűjteménye. Az ő gépeit is láthatjuk majd az új múzeumban, remélhetőleg sok-sok, orosháziak által behozott relikvia társaságában.

Kérjük tehát, hogy akiknek porosodik otthon valamilyen ide illő kép, dokumentum, mellyel szívesen színesítené a kiállítást, keresse fel Zilahi Zoltán facebook oldalát és jelezze neki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.