- hirdetés -

Lenne egy szabad estéd, de nem tudod, milyen könyvbe, filmbe vagy esetleg sorozatba fogj bele? Kellene a kocsidba egy jó zenei album, de nincs ötleted, mit tölts le? Meglepnéd a párod egy finom vacsival, de fogalmad sincs, melyik étteremből rendeljetek? Sorozatunk ezen a héten is segít neked mindezek eldöntésében. Ambruzs-Szabó Orsolya kedvencei következnek.

Melyik a kedvenc könyved?

Jo Nesbø norvég író a nagy favorit nálam, tőle is a Harry Hole sorozat, melynek már évek óta a rabja vagyok. A főszereplője egy alkoholista nyomozó, akinek bár romokban az élete, mégis fontos eleme a rendőrségnek, hiszen ő az egyetlen Osloban, aki Amerikában olyan kiképzést kapott, mely kifejezetten a sorozatgyilkosokra irányult. Azért imádom ezeket a regényeket, mert úgy vannak megírva, hogy te is folyamatosan nyomozol olvasás közben, és neked is mindig megvan az éppen aktuális gyanúsítottad. Szinte hihetetlen, de én egyiknél sem találtam el, ki a tettes. Egyébként összefügg a 12 rész, de külön-külön is élvezhető és érthető mind. A legnagyobb kedvencem mind közül a Hóember.

Melyik a kedvenc filmed?

– Az Armageddon. Ezt a filmet bármikor újra tudom nézni. A hideg ráz minden egyes alkalomkor, mikor hallgatom az elnök beszédét, vagy amikor a végén Bruce Willis elköszön a lányától, ezen a jeleneten minden alkalommal sírok. Imádom a zenéjét is, az adja meg az egész történet alaphangulatát. Annak idején apukám kezdte el nézni a tévében, én pedig csak úgy odaültem mellé, és hát…ott ragadtam. A mai napig nem találtam olyan filmet, mely képes lett volna túlszárnyalni.

Ezek Ambruzs-Szabó Orsolya kedvencei (Fotó: Az én ötösöm

Melyik a kedvenc sorozatod?

– Egy netflixes sorozatot választanék, a címe: A korona. Véletlenül akadtam rá a neten, egyszerűen csak megtetszett a borítója, amikor böngésztem az oldalon. II. Erzsébet királynő és a királyi család történetét mutatja be, az első évad édesapja, VI. György betegségével, majd halálával, és Erzsébet királynővé koronázásával indul. Sok valós történelmi eseményt is feldolgoz, de a családon belüli viszonyok már inkább az író fantáziájának szüleményei. A negyedik évad nemrégiben jelent meg, ebben már Diana hercegnő is megjelenik. A készítők rendesen belenyúltak a darázsfészekbe, de nekem tetszik, hogy ennyire merészek.

Ki a kedvenc zenei előadód?

– Egyértelműen Ed Sheeran. Minden egyes dala annyira megfog és olyan szinten elvisz, hogy az valami hihetetlen. Nincs is olyan száma, de tényleg, egy sem, ami ne tetszene. Most jött ki neki egy kislemeze, és az is hihetetlen. A kedvencem tőle a Perfect, ez a közös dalunk a férjemmel, az esküvőnkön is erre táncoltunk.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

– Néhány éve gluténmentes diétán vagyok. A La Rosa gluténmentes pizzáját nagyon szeretem, és olyan jó fejek, mert bármilyen rántott ételt elkészítenek gluténmentes panírral.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.