- hirdetés -

Szombaton még jó idő volt, de vasárnapra, a 2021-es ügető szezonnyitóra már szigorúbb arcát mutatta az időjárás. Az ügetők és lovaik azonban kemények és hideg ide, hideg oda, remek versenyekkel kezdték meg az évet.

Még a járványügyi rendszabályoknak megfelelően, közönség nélkül, zárt kapuk mögött, de elkezdődött a versenyszezon, mégpedig orosházi szempontból jól. A elsőként futott próbafutamban az orosházi Kulik Farm Istálló lova, White Plains másodikként ért célba és eredményével teljesítette a szintidőt, amivel megváltotta későbbi indulási jogát.

A nap harmadik futamán, a Kormorán díjban három ló, Baby Gabi, Bailando és Bye-Bye képviselte a Kulik Farm Istálló színeit és nem is eredménytelenül tették. Baby Gabival Kolozsi László szép versenyzéssel nyerte meg a futamot. Bailando egy elég gyenge starttal összeszedett kb. 50 m hátrányt az élmezőnyhöz képest, de Kolozsi Józseffel a szulkiban a harmadik helyre azért odaért. A harmadik orosházi ló Bye-Bye, Ifj. Kulik Ferenccel az ötödik helyet szerezte meg.

Kolozsi László és Baby Gabi az élen, Bailando a harmadik (Fotó: Kincsem Park – Galkó Orsolya)

Az orosházi sikerek ezzel még nem értek véget. A versenynap hatodik futamát, a Komornyik Hendikepet nyerő, a Gyolai istálló színeiben versenyző Szacharin is, a Kulik Farm Istállónál folyó tenyésztői munkát dicséri.

Az orosházi Lovas Egyesület elnöke, Kulik Ferenc sommásan értékelte az idei első versenynapot: – Kezdésnek egészen jó volt – foglalta össze.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.