- hirdetés -

Nemes Zsuzsanna MBA közgazdász, coach, tréner, a Kodolányi János Egyetem óraadója. Szervezet és szakmai személyiségfejlesztés keretében szervezetek, csapatok és egyének fejlesztésével foglalkozik, mint fejlődési szemléletmód szakértője, ezt megelőzően multinacionális környezetben volt több mint 10 évig vezető. Célja, hogy a hallgatók interaktív környezetben, gyakorlati feladatok mentén bővítsék az önismeretüket és a kommunikációs képességüket. Mindezt jó hangulatban.

Pénzügyi közgazdász alapdiplomáját a Szegedi Tudományegyetemen szerezte, melyet MBA szakközgazdász diplomával, majd vállalkozásfejlesztés diplomával egészített ki, továbbá több tréneri és coach képzésen vett részt.

– Lassan négy éve vagyok a „Kodócsapat” tagja, óraadóként, többek között személyiségfejlesztést, üzleti kommunikációt, szervezeti kultúrát tanítok. Óráimon üzleti szemlélettel, gyakorlati feladatokkal, tréning módszerekkel találkozhatnak a hallgatok. Fontos számomra, hogy a hallgatók interaktív környezetben, gyakorlati feladatok mentén bővítsék az önismeretet és a kommunikációs képességüket. Szeretem a hallgatókkal jó hangulatban, hasznosan eltöltött órákat – nyilatkozta Nemes Zsuzsanna.

A coaching világáról elmondta, egy izgalmas, nagy felfedezésekkel és továbblépésekkel teli módszer, amely képes támogatni egy fejlődési folyamatot, az eszközrendszer pedig nagyban hozzájárul saját személyiségünk fejlesztésében.

– Nagyon nem mindegy, hogy egy-egy helyzetben csak sodródunk, vagy tudatosan is megfigyeljük működésünket, reakcióinkat és tudatosan cselekszünk. Minél több helyzetben tudjuk megfigyelni magunkat, annál több megoldási alternatíva lesz a tarsolyunkban. Megtudjuk, mik a határaink, és hol szeretnénk tágítani azokat, továbbá miben szeretnénk fejlődni, és azt is, hogy mire van hatásunk és mire nem. Így csökkenteni tudjuk a bizonytalansági tényezőket, amelyek hatására csökken a stressz és magabiztosabbak leszünk. Azonban az is fontos, hogy vegyük észre, hogy más hogyan lát minket, mit és hogyan érzékel az adott szituációban velünk és a helyzettel kapcsolatban, mert ez az együttműködés egyik alapja, amely elengedhetetlen az élet minden területén – vázolta.

(Fotó: Török Zsolt)

A siker egyik kulcsaként az önismeret meglétét, és annak tudatos fejlesztését emelte ki.

– Hosszú távon sikeresek csak akkor lehetünk, ha van önismeretünk és azt folyamatosan, tudatosan fejlesztjük. Kell tudjuk, hogy kik is vagyunk, mik a mozgatórugóink, azaz mi motivál minket, mik a határaink, mi az, amiben szeretnénk fejlődni. A jövő szakembereink a folyamatosan és gyorsan változó környezetben kulcsfontosságú a rugalmasság. Ehhez viszont az kell, hogy legyen jó önismeretünk, képesek legyünk minél több nézőpontból megvizsgálni a dolgokat és megfelelően kommunikálni – fejtette ki.

Hozzátette, a munka világa teljesen más, mint az egyetemi évek, nem minden alakul úgy ahogy elterveztük, sőt. Pontosan ezért több nyitottság, alázat és elfogadás kell. Ennek megismertetésében segít a hallgatóknak.
– A legnagyobb hiányosságot az önismeret terén látom. Fontos, hogy a hallgatók időt és energiát fordítsanak személyiségük megismerésére és fejlesztésére. Nem elegendő az, hogy úgy gondolják jól tudnak kommunikálni, hanem pontosan tudniuk kell, hogy milyen kommunikáció az erősségük.

Azt tanácsolom a hallgatóknak, hogy tanuljanak, ne csak a nagy dolgokra, hanem az apró részletekre is figyeljenek. Legyenek kitartóak, hogy megszerezzék a szükséges tapasztalatot, a gyakorlati tudást és találják meg mi az, amivel igazán szeretnek foglalkozni – zárta a beszélgetést a KJE óraadója.

(x)

Kiemelt kép: Török Zsolt

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.