- hirdetés -

Lenne egy szabad estéd, de nem tudod, milyen könyvbe, filmbe vagy esetleg sorozatba fogj bele? Kellene a kocsidba egy jó zenei album, de nincs ötleted, mit tölts le? Meglepnéd a párod egy finom vacsival, de fogalmad sincs, melyik étterembe vidd és mit kérjetek? Sorozatunk ezen a héten is segít neked mindezek eldöntésében. Katona Tamás kedvencei következnek.

Melyik a kedvenc könyved?

– Gárdonyi Gézától az Egri csillagok. A legtöbb kötelező olvasmányra nem igaz, de erre igen, hogy tök izgalmas és eseménydús. A hatalmas török sereg ellen küzdő maroknyi magyarság kitartása, a hazafiasságuk szerintem példaértékű. Az Eötvösben Makádiné Arany Rózsa volt a magyartanárom, akinek az óráit nagyon szerettem, mert ő még a kötelezőket is érdekessé tudta tenni. Pedig azért valljuk be, ez nem túl egyszerű feladat.

Melyik a kedvenc filmed?

– Az Oroszlánszív. Ez egy karatés film, Jean-Claude Van Damme játszik benne. A balesetem előtt mindig úgy akartam kinézni, mint ő. Gyerekkoromban sok mindenben próbáltam utánozni, ő volt a példaképem, ezért is szeretem annyira a filmjeit.

Melyik a kedvenc sorozatod?

– A Tanár című magyar sorozat Nagy Ervin főszereplésével. Azért szeretem, mert olyan elvetemült osztályokat mutat be, mint amilyenek mi is voltunk. Azt mondták ránk annak idején, hogy ilyen osztály nem is volt, meg nem is lesz több az Eötvösben. Valahogy ez a sorozat a régi szép időkre, a diákéveimre emlékeztet.

Ezen a héten Katona Tamás árulta el, mik az ő kedvencei (Fotó: Horváth Bence)

Ki a kedvenc zenei előadód?

– A Tankcsapdát nagyon régóta szeretem. Voltam már Békéscsabán és itt, Orosházán is koncertjükön. Azok is nagyon jó emlékek a mai napig. A kedvenc számom tőlük a Jönnek a férgek. Ez egy nagyon régi dal, de a mai napig szívesen hallgatom. Még annak idején kazettán volt meg nekem.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

– Bár én mindent megcsinálok otthon magamnak, de ha választanom kell, akkor a kis Gringóra szavazok. Olyan finom, édes hamburgerbucijuk van, amilyet máshol nem találsz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.