- hirdetés -

Csak néhány falat…nem kell sok, csak egy kis íz, egy kis erő, hogy kibírjuk ebédig vagy épp vacsoráig…Nyugalom! Legálisan is lehet nassolni. Öt sós és öt édes nassolni valót ajánlunk nektek, melyekhez – ha nagy szükség van rá – bátran nyúlhattok!

5 édes nassolni való:

1)Egy túrós finomság? Jöhet! Keverd el a túrót egy kis natúr joghurttal, majd bombázd meg néhány szem fagyasztott málnával vagy meggyel! Szinte azonnal kész, és már eheted is.

2) Lapuljon a táskádban néhány szem mandula vagy pisztácia! De tényleg csak néhány, mert az olajos magvakkal azért csínján kell bánni.

3) Alma nyersen, vagy sütőben sütve és egy kis fahéjjal megszórva…Hm…Nyami! Már össze is futott a nyál a szánkban.

4) Készíts egy gyors gyümölcsturmixot zsírszegény tejjel! Néhány szem áfonya, szamóca, szeder, eper vagy meggy, sőt kivi, mandarin, narancs is nyugodtan mehet bele! Télen válasszuk a fagyasztott változatukat! Befőtt vagy lekvár formában nem javasolt, hiszen azok többsége hozzáadott cukorral készül.

5) Néhány kanálnyi zabpehely zsírszegény tejben vagy vízben főzve, édesítőszerrel feldobva segíthet kibírni a főétkezésig. Egy kis fűszerrel – fahéjjal, szegfűszeggel – megbolondítva még finomabb. Ha gondoljuk, ebbe is tehetünk néhány szem gyümölcsöt.

5 sós nassolni való:

1)Készíts zöldségcsipszeket! Választhatsz hozzá céklát, sárgarépát, zellert vagy akár karalábét is! Vékonyan szeleted fel a zöldségeket, majd sütőpapírod süsd őket ropogósra!

2) A puffasztott rizs gyors és instant megoldás, ha hirtelen kell egy kis energia! Lapuljon a táskában 1-2 szelet! Az a biztos.

3) Reggel daraboljunk fel és tegyünk dobozkába nyers répát, uborkát, jégsalátát, retket, paprikát, paradicsomot vagy cukkinit, amit épp van otthon a kamrában! Nemcsak nasinak lesz jó, hanem még vitamint is juttatunk a szervezetünkbe.

4) Készíts ropogós sonkacsipszet! Tedd a sütőbe ezt is sütőpapíron! 20 perc múlva kész is.

5) Tölts túrót vagy sajtot félbe vágott paprikába vagy kimagozott kígyóuborkába! Gyors és finom megoldás, ha szükséged van néhány életmentő falatra.

Képek forrása: pixabay.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.