- hirdetés -

Január 23-án írták meg központi felvételi vizsgájukat magyar nyelv és irodalomból, valamint matematikából a középiskolába jelentkező diákok a Táncsics Mihály Gimnáziumban. Összesen 211-en ragadtak tollat, a koronavírus-járvány miatt idén fokozott odafigyeléssel zajlott a vizsga és több kényszerű szabályt is be kellett tartaniuk.

Fordulóponthoz érkeztek a nyolcadik osztályos és a kisgimnáziumi képzésre jelentkező tanulók. Január 23-án írták meg központi felvételi vizsgájukat a Táncsics Mihály Gimnáziumban. A menetrend nem változott, azonban néhány, a koronavírus-járvány miatt hozott kényszerű változtatásra oda kellett figyelniük.

Ezek közé tartozott többek közt az, hogy a tavaly lezajlott írásbeli érettségi vizsgákhoz hasonlóan ezúttal is maximum 10 diák ülhetett le egy tanteremben, megtartva egymástól az előírt védőtávolságot. A beléptetés szintén a járványügyi protokoll szerint történt: három kapun keresztül mehettek be az épületbe és a kiléptetés is hasonlóan zajlott.

Szüleik ezúttal nem kísérhették be a vizsgázókat az épületbe. A Táncsics Mihály Gimnáziumtól megtudtuk, a nyolcadik osztályosoknál idén 227-en jelentkeztek a központi felvételire, közülük 211-en jelentek meg a január 23-i vizsgán.

– Pótló felvételire január 28-án, 14 órakor lesz lehetőség. Van, aki jelezte, hogy ezen szeretne részt venni, de van, aki meggondolta magát és mégsem szeretne felvételit írni. A kisgimnazistáknál (akik jelenleg negyedik osztályosok) 38 jelentkező volt és 37-en jelentek meg. Ebben az évben lesz egy második pótnap is, február 5-én.

Ezen külön kérelemmel kizárólag azok a vizsgázók vehetnek részt, akik igazoltan fertőzöttek vagy igazoltan hatósági házi karanténba kerültek, továbbá egyéb rendkívüli, önhibájukon kívül eső elháríthatatlan ok miatt sem a tanév rendje szerinti központi írásbeli vizsgán, sem annak pótnapján nem tudtak megjelenni – közölte tájékoztatójában az intézmény.

A dolgozatok megtekintésére január 29-én lesz lehetőség az iskola zsibongójában.

Kiemelt kép: archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.