- hirdetés -

Megnéztük, milyen keresztnevet adtak a legtöbb esetben gyermeküknek az orosházi szülök 2020-ban.

A babavárás egyik legizgalmasabb része a leendő szülők számára a gyermek nevének kiválasztása. A döntést több tényező is befolyásolhatja, így a családi hagyományokhoz való ragaszkodás, a vezetéknévhez illeszkedés vagy éppen az, hogy becézhető, szépen csengő, külföldiek által is szépen kiejthető legyen. Azért is érdemes a döntést alaposan megfontolni, mert később kihathat gyermekük egész további életére.

Sokan vannak ugyanis a szülők között, akik mindenáron egy különleges, extrém nevet választanának. Ha valaki a hivatalos utónévkönyv által felkínáltakon kívül választana, az MTA Nyelvtudományi Intézetéhez kell fordulnia, akik döntésüket több szempont alapján hozzák meg. Az elmúlt évben olyan kéréseket utasítottak el, mint a Kopasz, Pötyi, Cukorka, vagy a főnök becézése, a Főni, ugyanakkor Mogyorónak, Baracknak vagy Reménynek már lehet hívni Magyarországon az újszülötteket.

Megkérdeztük a város önkormányzatát a 2020-as év születésekre vonatkozó adatairól, valamint, hogy milyen keresztnevek voltak a tavalyi évben a a legnépszerűbb választások.

A 2019-es 404-hez képest tavaly 467-en születtek Orosházán. A leggyakoribb fiúnevek közé a Dominik, a Levente és a Zsombor, míg a leggyakoribb lánynevek közé a Boglárka, a Zoé és a Hanna tartoztak. A különlegesebb, ritkábban választott keresztnevek között előfordult Leopold, Laurent, Denisz, Klementina, Auróra, Nadett és Vilhelmina is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.