- hirdetés -

Bár a veszélyhelyzet miatt az Orosházi Foltvarró Egyesület tagjai otthonaikba szorultak, továbbra sincs idejük a lazításra. Folyamatos az eszmecsere, az online találkák, és nem utolsó sorban a munka pedig töretlen. Egymás után készülnek a szebbnél szebb, kreatívabbnál kreatívabb alkotások.

Nemrég beszámoltunk arról, hogy az orosházi foltosok babatakarókkal lepték meg a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet gyermekosztályát. A rengeteg színes anyagból – és annál sokkal több szeretetből – készült takarókat dr. Kalydy Antónia adta át az egészségügyi intézményben.

– Illegalitásban vagyunk – mondta nevetve Végváriné Rehák Gizella, az egyesület vezetője. Hozzátette, az, hogy mindenki otthonába kényszerült még nem jelenti azt, hogy a szorgos kezek megálltak volna. Továbbra is csattognak a szabóollók és kattognak a varrógépek.
– Szilveszterkor mivel bulizni úgysem lehetett menni, volt egy úgynevezett szilveszteri foltvarrás az interneten, melyen az egyesületből is részt vettünk. De vannak befejezetlen munkák is, ezeken is dolgozunk. Nincs megállás – nyilatkozta Végváriné Gizike.

Az Orosházi Foltvarró Egyesület vezetője, Végváriné Rehák Gizella bízik abban, hogy mihamarabb személyesen, közösen foltozhatnak (Fotó: Archív/Rosta Tibor)

A mihamarabbi találkozásban bíznak az egyesületi tagok, hiszen egy olyan csapatról van szó, akik már-már egy nagy családdá olvadtak össze. A találkák és eszmecserék lebonyolítására egyelőre az online tér és a telefon maradt.

– Sajnos tavaly is elmaradt a szokásos szabadban varrásunk, amikor az Árpád-kertben gyűlünk össze, és közösen foltozunk. Ha idén lehetőség lenne rá, akkor mindenképpen megszerveznénk, bár a jelenlegi helyzet mindannyiónkat óvatosságra int. Nagyon hiányoznak a baráti találkozók, a nagy ölelések. Az biztos, hogy a viszontlátáskor csak félve ölelések lesznek – ecsetelte az egyesületi vezető.

A tagok jól vannak, senkit sem ért utol a vírus. Mindannyian a saját kézimunkájukra koncentrálnak, hiszen ez már nem egy hobby számukra, hanem sokkal több. Az egyesület egy kecskeméti felhívásra gyerekmaszkokat is készített, de hasznos ajándékokkal lepték meg többek között segítőiket a Petőfi Művelődési Központból, valamint a mentőállomás dolgozóit is.

Kiemelt képünk archív fotó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.