- hirdetés -

A Kodolányi János Egyetemen nem csak megfelelő szaktudást, hanem örökre szóló élményeket is kapnak a hallgatók. Az intézmény turizmus-vendéglátás, illetve gazdálkodási és menedzsment szakjai Orosházán is elérhetőek nappali, levelező és távoktatási rendszerben egyaránt.

A Kodolányi János Egyetemen elismert és tapasztalt szakemberek adják át a tudást minden hallgatónak. Az izgalmas, élményekkel teli óráknak köszönhetően korszerű és piacképes tudáshoz jutnak a turizmus-vendéglátás szakra jelentkező diákok, mindezt akár duális képzésben. A hallgatók megismerkednek a turisztikai vállalkozások vezetésével, gazdálkodásával és üzleti folyamatainak irányításával, menedzselésével. Lépést tartva a korral és a hallgatói igényekkel, a nemzetközi turizmus aktuális trendjei is teret nyernek.

A Gazdálkodási és menedzsment képzés tekintetében a Kodolányi különlegessége abban rejlik, hogy az alapozó általános tantárgyak, mint a menedzsment, üzleti kommunikáció, pénzügyek, számvitel és marketing mellett elmélyült elméleti és gyakorlati ismereteket is nyújt az egyetem. Mindezt teszi a gazdasági informatika, a marketingkommunikáció és a mára egyre nagyobb szerepet kapó zöldgazdaság tudományterületen.

Ezek a terültek dinamikusan fejlődnek, a képzett szakemberekből pedig kevés van, így a képzésről kikerülve nagyobb esély nyílik a munkaerőpiacon való beilleszkedéshez. A Kodolányin olyan oktatóktól tanulnak a hallgatók, akik a gazdasági életben aktívan tevékenykedve váltak ismertté és elismertté.

Átfogó, elméleti és gyakorlati ismeretekre tesznek szert az egyetem diákjai. A Kodolányi kiterjedt nemzetközi kapcsolatai lehetővé teszik, hogy hallgatóik tanulmányaikat külföldön csiszolják kifinomultra. Mindez az Erasmus+ program keretében valósul meg. A Docler Holding csoport tagjaként az intézmény életében olyan fejlesztések valósulnak, melyeknek köszönhetően a hallgatók még magasabb színvonalon végezhetik tanulmányaikat.

Milyen képzéseket kínál Orosházán a KJE?

Emberi erőforrások (alapképzés)

Gazdálkodási és menedzsment (alapképzés)

Gazdálkodási és menedzsment FOSZK (felsőoktatási szakképzés)

Szociális munka (alapképzés)

Turizmus-vendéglátás (alapképzés)

Turizmus-vendéglátás FOSZK (felsőoktatási szakképzés)

Diplomát akár ingyen

A Békés megyei lakcímmel rendelkező leendő hallgatók számára ingyenes diplomaszerzési lehetőséget nyújt a KJE. Alapképzésben húsz gazdálkodási és menedzsment és turizmus vendéglátás szakos hallgatónak, felsőoktatási szakképzésben tíz hallgatónak biztosítja a Kodolányi János Egyetem, hogy ingyenes vegyen részt a képzésben. Tanulmányi eredmény és szociális helyzet alapján rangsorolják a beérkezett jelentkezők adatlapjait, melyek közül az első húsz és az első tíz kap az egyetem vezetése részéről ingyenes tanulmányi lehetőséget.

Felsőoktatási szakképzés

A felsőoktatási szakképzés érettségire épülő képzés, amely felkészít a további egyetemi vagy egyetemi tanulmányokra. A négy féléves képzés nappali vagy levelező tagozaton zajlik és a gyakorlati elemekre helyeződik a hangsúly. Alacsonyabb ponthatárral is elérhető, mint az alapképzések, a pontminimum 240 pont. További előny, hogy a bekerüléshez nem kell emelt szintű érettségi, a képzés végén oklevelet kap a hallgató. A képzési forma előnye, hogy rövid idő alatt ad piacképes tudást, a tanult tantárgyak döntő többsége beszámítható az egyetemi tanulmányokba. A képzés ideje alatt pedig ugyanazok a juttatások illetik meg a hallgatót, mint az alapképzés nappali tagozatos hallgatóit.

Felvételi 2021 – Időpontok:

A jelentkezés benyújtásának határideje 2021. február 15.
Az e-felvételit hitelesítő adatlapok beküldésének, illetve Ügyfélkapu regisztráción keresztüli hitelesítés határideje 2021. február 20.
A felvételi kérelem benyújtását követően megszerzett dokumentumok benyújtása, továbbá egyszeri sorrendmódosítás határideje várhatóan 2021. július 8.
Ponthatárok, a felvételi eredmények kihirdetése várhatóan 2021. július 22.
A pótfelvételi várható időszaka 2021. augusztus.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.