- hirdetés -

Lenne egy szabad estéd, de nem tudod, milyen könyvbe, filmbe vagy esetleg sorozatba fogj bele? Kellene a kocsidba egy jó zenei album, de nincs ötleted, mit tölts le? Meglepnéd a párod egy finom vacsival, de fogalmad sincs, melyik étteremből és mit rendeljetek? Sorozatunk ezen a héten is segít neked mindezek eldöntésében. Felegyi-Németh Mária kedvencei következnek.

Melyik a kedvenc könyved?

– Egy régi kedvencemet szeretném az olvasók figyelmébe ajánlani. A címe: Rachel könnyei. A könyvet Rachel Scott, az amerikai Columbine-i Gimnázium egykori diákjának szülei írták lányuk naplója alapján, aki 1999. április 20-án egy iskolai lövöldözésben vesztette életét tíz diáktársával és egy tanárral együtt. A lány különleges életéről, mélyen megélt hitéről, és az Istennel való kapcsolatának mélységéről, valamint arról, hogy lányuk rejtélyes módon előre megérezte a közeli tragédiát, naplójából szereztek tudomást. A könyv egyszerre megrendítő és felemelő. Figyelmeztet és bátorít. Lelkesít és irányt mutat. Szeretem a valós történeteket. Én magam pedig példaként tekintek erre a bátor 17 éves lányra, Rachel Joy Scottra.

Melyik a kedvenc filmed?

– Azokat a filmeket szeretem, melyek gondolkodásra késztetnek. Képes vagyok akár napokig, hetekig vissza-visszagondolni egy-egy igazán jó filmre, és továbbgondolni a felvetett kérdéseit. Az egyik kedvenc filmem a Megérzés című thriller Sandra Bullock főszereplésével. A filmben két idősík váltakozik. A főszereplő egyik nap fiatal férje tragikus halálának hírével szembesül, a következő nap azonban ismét életben van a férje, és a család többi tagja mit sem érzékel a két idősík váltakozása között. Ez a remek film felveti a kérdést, hogy amennyiben ismernénk a jövőnk pontos kimenetelét, kezünkben lenne-e annak megváltoztatásának lehetősége?

Ezen a héten Felegyi-Németh Mária kedvenceit ismerhetjük meg (Fotó: Horváth Bence)

Melyik a kedvenc sorozatod?

– Régebben több sorozatot is végignéztünk a férjemmel közösen. Az egyik közülük a Hetedik mennyország című régi sorozat, mely egy protestáns lelkész és családja hétköznapi életébe enged betekintést, és talán sok sztereotípiát lerombol a lelkészek életével kapcsolatban. Eric – kezdetben öt, majd hét – gyermekeinek hétköznapjai mindig meghozzák az izgalmat az egyes részekbe. Akit akár csak egy kicsit is foglalkoztat, hogyan él és mivel foglalkozik egy lelkész a vasárnapi istentiszteleten kívüli időben, érdemes megnéznie legalább egy epizódot a sok közül.

Ki a kedvenc zenei előadód, melyik a kedvenc zenekarod?

– A zene terén meglehetősen magasan van nálam a mérce. Fontos számomra az igényesség, a tiszta énekhang, a szép dallamvilág, valamint a dalszöveg mondandója. Mostanában legszívesebben Dobner Illés & Évi zenéit hallgatom. Ők a keresztyén könnyűzene igényes képviselői. Olyan témák, dilemmák, érzések jelennek meg dalszövegeikben, melyekben nem csupán hívő emberek ismerhetnek önmagukra. Két aktuális kedvenc dalom tőlük a Futottam és az Itt a szívem.

Hol és mit eszel a legszívesebben?

– Kisgyermekes szülőként és többféle ételallergiával küzdőként az étterembe járás a járvány előtti időszakban is kimaradt az életemből. Azonban nagyon hálás vagyok azért, hogy Orosházán van egy olyan ételkiszállítást vállaló konyha, ahonnan biztonsággal rendelhetek ételt magamnak és családomnak egyaránt. Ez pedig a SPEKO (Speciális Ételek Konyhája). Számomra már az is rendkívül sokat jelent, hogy az étlapjukról bármit választhatok, mert tudom, egyik ételük se tartalmaz olyan allergént, mely fogyasztása számomra és gyermekem számára egészségügyi problémát okoz. Ezen kívül változatos és finom ételek találhatók az étlapjukon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.