- hirdetés -

A mai nappal elkezdték a 150 főnél nagyobb szociális intézmények lakóinak, illetve dolgozóinak az oltását. A hétvégén a Platán Idősek Otthonában is sor kerül a vakcinák beadására.

Már több mint negyvenezer egészségügyi dolgozó kapta meg a koronavírus elleni vakcinát – számolt be Müller Cecília országos tisztifőorvos. A héten már az orosházi Dr. László Elek Kórház is oltópont lett, itt már szerdán elkezdték a munkatársakat beoltani a Pfizer oltóanyagával.

A mai nappal elindult a 150 főnél nagyobb szociális otthonok lakóinak, illetve dolgozóinak oltása. A programot a hétvégén is folytatják. Megtudtuk, hogy az Egységes Szociális Központ Platán Idősek Otthonában vasárnap kerül sor a vakcinák beadására.

– Az Ezüst Fenyő Idősek Otthona, valamint a hajléktalanszálló a jövő héten következik. A dolgozóink közül eddig csak a bentlakásos szociális intézmények munkatársai kérhették az oltást, ami 21 főt jelent – nyilatkozta az OrosCafénak Bogárné Kiss Ildikó, az ESZK igazgatója, hozzátéve, hogy azok a kollégák, akik a második hullámban átestek a fertőzésen hat hónap múlva kaphatják meg az oltóanyagot.

Az igazgató elmondta azt is, hogy az ellátottak is igénylik az oltást. Esetükben is azok kaphatják meg a szert, akik nem estek át a fertőzésen. Ez alapján a Platánban 38 fő, az Ezüst Fenyőben 13 fő, míg a hajléktalanszállón 10 fő kérte a vakcina beadását.

A fertőzéseket kiváltó kórokozók, köztük a vírusok okozta fertőzések ellen védőoltásokkal lehet a leghatékonyabban védekezni, ez alól a koronavírus sem kivétel.

A védőoltás beadása oltási terv alapján történik a kijelölt oltópontokon. A védettség kialakulásához két oltásra van szükség, 21 napos különbséggel. Az oltottak teljeskörű védelme csak a vakcina második adagját követő hét napon belül alakul ki.

Regisztráció védőoltásra: https://vakcinainfo.gov.hu/

Kiemelt kép: illusztráció

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.