- hirdetés -

Bob Sinclar és Fedde Le Grand már szórakoztatott Lázár Attila szerzeményeivel. A zenei körökben D26 néven ismert nagymágocsi producer az utóbbi években a hiphop stílusban bontakozott ki. Interjúnkban új videóklipje részleteiről is kérdeztük.

Éveken át dobolni tanult, a hangszert később számítógépre cserélte. Kezdetben csak egymásba fűzte más előadók zenéit, majd saját elhatározásból képezte magát és önálló dallamokat is írt.

A nulláról indult, mára egyes zenei alkotásaival milliós lejátszásokat ért el.

– Több mint tíz éve határozza meg a mindennapjaimat a zeneírás. Nagy hatással volt rám akkoriban a klubzene. Arra gondoltam, mi lenne, ha nemcsak összemixelném a zenéket, hanem már magát az alapzenét is én raknám össze. Akkoriban internetem sem volt, az egyik barátomtól kaptam egy zeneszerkesztő szoftvert. Azóta ha tehetem, minden nap ezzel foglalkozom – kezdte a visszaemlékezést Attila.

A kezdetben minimal, techno, tech house stílusban alkotó fiatal hamar ráérzett az ütemekre. Mint azt elmondta, olyan világhírű DJ-k játszották a zenéit, mint Bob Sinclar, Fedde Le Grand, John Dahlback, Umek vagy éppen Roger Sanchez. A kapott elismerések tovább motiválták, az utóbbi években a hiphopban lelt önmagára.

Lázár Attila készítette a jelenleg egyik legnépszerűbb klip alapzenéjét, illetve a forgatáson is részt vett.

– Rengeteg rapperrel dolgoztam már együtt. Bigmek, Tirpa, 4tress, Essemm, DSP, Zenk, csak hogy néhány, a rétegzenében ismert nevet említsek. A legtöbb előadó, sőt, szinte mindegyikük engem keresett fel. Ez egy hatalmas pozitív visszaigazolás és motiváció számomra. A zenei alapomra írt Tirpa „Fertőz” című száma jelenleg 1,7 millió megtekintésnél jár. Illetve a Droplexszel közös „We Sit In Sun” című zene meghaladta a 2 millió lejátszást a Spotify felületén. Összességében azért elmondható, hogy egy producer mindig is a háttérben fog maradni, pedig az egyik legfontosabb része a produktumnak maga az alapzene. Közülünk csak néhányan tehetnek szert akkora ismertségre, mint mondjuk egy énekes, rapper, de talán ez így is van rendjén – emelte ki.

Az alapzenék mellett dalszövegeket is ír. A napokban Orosházán forgattak klipet.

– A mikrofon mögött is szeretek állni, de nem tartom magam rappernek, és ez fontos különbség. Az Orosházán forgatott klipemben Jámbor László „JLR” unokaöcsém közreműködik. A dal témája cseppet sem nevezhető pozitív hangulatúnak. Középpontjában bizonyos emberektől való elfordulás, a csalódottság érzése áll. Talán nem a legszerencsésebb egy ilyen dallal nyitni, de bízom benne, hogy pozitívan értékelik majd a hallgatók – avatott be a közeljövőben megjelenő videóklip részleteibe.

Jámbor László és Lázár Attila

A D26 néven ismert Lázár Attila szerint a zeneírás egy életen át tartó tanulást igénylő szakma. Internetes oktatóanyagokkal folyamatosan képezi magát. Később gitározni és zongorázni is tanulna, élő hangszerekkel tenné még változatosabbá zenéit. A jövőbeli terveiről elmondta még, hogy a saját stúdióhelyiségét fejlesztené tovább, illetve szélesítené zenei repertoárját, szívesen írna zenét reklámokhoz, filmekhez.

(A kiemelt fotó forrása: 4tress – Káosz videóklip; youtube)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.