- hirdetés -

Véget ér az első félév, központi felvételit írnak – januárban többek közt ezekre is oda kell majd figyelniük a középiskolákba vagy felsőoktatásba jelentkezőknek, a szülőknek és a diákoknak.

A téli szünet utáni első tanítási nap január 4-re esik az intézményekben. Január 11-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat a keresztféléves felvételiben részt vevők, melyről még január 3-án érkezik hiánypótlási felszólítás. Szintén eddig van lehetőség módosítani egyszer a jelentkezéskor megadott képzések sorrendjén vagy visszavonni egy jelentkezési helyet.

Január 15-ig adhatnak be felmentési kérelmet az Oktatási Hivatalhoz azok a szülők, akik úgy szeretnék, hogy 6. életévét 2021. augusztus 31-ig betöltő gyermekük még egy évet az óvodában maradhasson. Január 22-én hivatalosan is véget ér az első félév, a diákok legkésőbb január 29-ig kézhez kapják félévi bizonyítványaikat is.

Január 23-a a központi írásbeli vizsga napja a nyolcadikosok számára (Archív fotó: Pirer Kata)

Január 23-a a középiskolába jelentkezők életében lesz fordulópont, ekkor írják ugyanis országszerte 10 órától központi írásbeli felvételi vizsgájukat. Két nappal később, január 25-én a keresztféléves felvételi ponthatárait hirdetik ki, majd január 28-án, 14 órától tehetnek pótló központi írásbeli vizsgát azok a diákok, akik az öt nappal korábbi eseményen alapos ok miatt nem tudtak részt venni.

Az eduline.hu oldal információi szerint pedig várhatóan január 31-én jelennek meg a 2021 szeptemberében induló képzéseket tartalmazó felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítései.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.