- hirdetés -

Ígéretesen indult, de a koronavírus-járvánnyal érkező korlátozások miatt felemásra sikerült Antal Dániel éve. A fiatal orosházi születésű birkózó így is szép teljesítményt nyújtott a decemberben rendezett Világkupán, a karácsonyi időszak után pedig már meg is kezdte a felkészülést a 2021-es évre a felnőtt szabadfogású válogatottal.

– Igazából nagyon jól indult, mert az évet egy kéthetes dagesztáni edzőtáborral indítottuk, ami nagyon erős volt, ott bomba formában éreztem magam, rengeteg tudtunk fejlődni. Pár hétig még edzettünk, aztán hirtelen lemondták az összes közelgő versenyt és az edzőtermek is bezártak a koronavírus miatt. Az nagyon nem esett jól és szerintem ezzel nem vagyok egyedül – idézte fel az év eleji és a tavaszi időszakot.

Mint mondta, otthon edzeni, egyedül szinte lehetetlen. Fizikailag karbantartotta magát, erősített, futott, az otthoni felszerelésekkel kondizott, ez azonban nem pótolta az edzőtermet. Így is igyekezett edzésben maradni, de a legfontosabbat, a birkózótudást és technikai fogások fejlesztését nem tudták otthoni edzéssel helyettesíteni. Három hónapos kihagyás után, május végén tértek vissza a szőnyegre, érezve a kényszerpihenő hatását.

Fehérorosz versenyzőt győzött le a Világkupán (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

– Belevágtunk a munkába, keményen folytattuk azt, amit március 13-án abbahagytunk. A felkészülést teljes bizonytalanság jellemezte, hiszen még mindig nem tudtunk semmit a versenyekről. Idén így az első és egyetlen nemzetközi verseny, amin részt vettem, az a decemberi Világkupa volt. Erről is csak egy hónappal előtte bizonyosodtunk meg teljesen, hiszen előtte csak tolták és tolták az időpontját. A súlyom kicsit felszaladt a kényszerpihenő alatt, de végül sikerült rendeznem és a teljesítményemben nem hátráltatott a fogyasztás. És volt végül két kiló súlyengedmény is, ami nagyon jól jött – mesélte.

A Világkupán jó formában érezte magát, de elmondása szerint érezte a versenyszituációk és az egész éves rutin hiányát. Az első mérkőzése fantasztikusan sikerült, fehérorosz birkózót győzött le magabiztos fölénnyel.
– Feküdt nekem a stílusa, nem éreztem magam veszélyben. A következőn pedig sérülés miatt visszalépett az ellenfelem, így automatikusan továbbjutottam – tette hozzá.
Ezután azonban egy orosz származású lengyel színekben versenyző ellenfél következett, aki jóval rutinosabbnak számított, így vereséget szenvedett.

A tavaszi korlátozások során is igyekezett edzésben maradni, december 28-án a következő szezonra is megkezdték a felkészülést (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Legyőzője viszont a döntőig menetelt, így a vigaszágon őt is magával vitte. Ott egy örmény versenyző várt rá.
– Borzasztó erősnek és nagyon passzívnak éreztem, mindent megtettem, amit tudtam, de ez most nem volt elég a győzelemhez, így összességében a hetedik helyen zártam – árulta el.

A verseny után mindössze egy hét pihenőt kaptak, ami azonban nagyon jól jött neki, az alapozást azonban a karácsonyi ünnepeket követően már december 28-án elkezdték, készülve a 2021-es szezonra, ami reményeik szerint több versenyt és nemzetközi edzőtábort tartogat majd számukra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.