- hirdetés -

Újévi fogadalom – Van, aki komolyan veszi, más kevésbé. 2020 végén megkérdeztük az orosháziakat, hogy tesznek-e újévi fogadalmat, és ha igen, sikerül-e betartaniuk.

Első megszólalónk, Péter elmondta, ő már évek óta nem foglalkozik ezzel.
– Végső soron azért, mert nincs olyan káros szenvedélyem, amiről le kellene mondanom. Régebben még lehetett volna, 20-25 évvel ezelőtt is, de most, hogy már 70 éves elmúltam, nem nagyon jut eszembe, hogy tegyek ilyen fogadalmat – mesélte.

Péter már évek óta nem foglalkozik az újévi fogadalommal (Fotó: Horváth Bence)

Varga Alexandra az elmúlt években is megfogadott magának január 1-én kisebb-nagyobb dolgokat.
– Például többet sportolok, kevesebbet szem, környezettudatosabb leszek és ezek így visszagondolva szerencsére be is váltak. Most még nem gondolkodtam rajta, hogy 2021-ben mit szeretnék máshogy csinálni, mert az eddigieket sikerült kicsit beépíteni az életembe – árulta el.

Varga Alexandra gyakran megfogad kisebb-nagyobb dolgokat (Fotó: Horváth Bence)

Hozzátette, a sportra még inkább szeretne majd az újévben is odafigyelni, a vírushelyzet miatt kevesebb lehetősége volt rá az elmúlt időszakban, így már nagyon várja, hogy véget érjen a jelenlegi állapot. Benkőné Bódi Ildikó régebben még tett újévi fogadalmat, mostanában viszont már nem szokott.

Benkőné Bódi Ildikó régebben tett újévi fogadalmat, mostanában már nem szokott (Fotó: Horváth Bence)

– Az igazat megvallva nemigen tartom meg. Korábban még megfogadtam magamnak egy-két dolgot mondjuk a spórolással, sporttal vagy étkezéssel kapcsolatban, de ezek elmaradtak és az utóbbi időben ezért már nem is tettem fogadalmat – tette hozzá.

Tóth Lisa sem tervezett fogadalmat az újévre (Fotó: Horváth Bence)

Hasonló véleményen volt Tóth Lisa is.
– Nem szoktam fogadalmat tenni, mert úgysem tartanám be, sajnos volt már rá példa korábban. Többet sportolok, egészségesebben eszem, na ez körülbelül január 2-ig szokott tartani. Ezért az elmúlt években már nem is nagyon gondolkodtam rajta és idén sem terveztem – mondta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.