- hirdetés -

Tervezhetetlenség és folyamatos kármentés – ez a két tényező határozta meg leginkább az ASE Orosháza 2020-as évét. A járvány miatt november óta nem edzenek a női asztaliteniszezők, januárban új edzővel folytatják a közös munkát.

A 2019-20-as szezonban a női csapatbajnokságot érintette a legkevésbé a járványhelyzet, hiszen az alapszakaszokat a tornarendszerű lebonyolítás miatt sikerült lejátszani. Nem volt ilyen szerencsés helyzetben az NB III-as férfi szakág, ahol félbeszakadt tavasszal a szezon.

– Nagy nehézségek árán az Extraligában megrendezték a rájátszást, az NB I-ben azonban már elmaradt. Így a legmagasabb osztályban szereplő csapatunk az ötödik, míg az NB I-esek csoportmásodikként zártak. Ugyanakkor az egyéni országos bajnokságok és az első osztályú ranglistaversenyek nagy része véglegesen elmaradt, így reális ranglistákat sem lehetett összeállítani – összegezte még az előző szezont az ASE Orosháza szakmai koordinátora, Bogdánffy Csaba.

Elmondta azt is, hogy a járvány miatt nem tudtak közösen készülni, a játékosok kiadott program alapján otthon edzettek. A kialakult helyzet leginkább az utánpótlást viselte meg.

– Amint lehetett újra elkezdtük a közös edzéseket. A versenyidény viszont folyamatosan akadozott, elmaradtak a kiírt bajnokságok, legnagyobb szívfájdalmunkra az utánpótlás Európa-bajnokság is. A hosszú szünet következményeként sokan lemorzsolódtak a gyerekek közül – tette hozzá a szakember.

Ami az idei szezont illeti, a nyáron meghatározott feladatokat sikerült elvégezniük, köztük a regionális edzőtábort is. A felnőtt csapatbajnokságok is beindultak. A tornarendszerű lebonyolítás miatt ezúttal is a női szakág volt a szerencsésebb.

Az Extraligában a csapat a nyolcadik, az NB I-ben pedig csoport negyedikként várják a tavaszi folytatást. Az NB III-ban az utolsó három forduló elmaradt, itt a hatodik helyen áll az ASE Orosháza

– Ebben a kaotikus helyzetben szakmailag nem lehet teljes körű értékelést adnunk. A legfontosabb feladatunknak tartjuk a kármentést, reménykedve a minél zökkenőmentesebb folytatásban. Mivel a szövetség az ősz valamennyi rendezvényét felfüggesztette a napi közös edzéseket novemberben leállítottuk – mondta a szakmai koordinátor.

Változások a vezetésben és a szakmai stábban

Júniusban új elnökség állt fel az ASE élén. Oravecz Nóra elnök vezetésével az egyesület az átmeneti időszakot zökkenőmentesen átvészelte. Eközben Csáki Rita edző hosszú évek után októberben távozott a klubtól. Más megoldás híján, ezt a feladatot a korábban már háttérbe vonult Bogdánffy Csaba látta el, a szakmai koordinátori megbízatás mellett. A munkában Bohács Béla volt a segítségére.

– A tökéletes felkészülés érdekében január 4-én el kell kezdenünk az edzéseket elsősorban kiscsoportos formában, szem előtt tartva az esetleges fertőzések lehetőségének minimalizálását, mely során ismét nagy feladatot fog jelenteni az újonc korosztály létszámának optimalizálása – hangsúlyozta Bogdánffy, hozzátéve, hogy a napi felkészítés már Miskolci Kristóf feladata lesz.

A zentai születésű, de Kecskemétről érkező Miskolci Kristófot rátermett, elhivatott szakemberként írta le a koordinátor. Aki tapasztalatával és játéktudásával, ami az egyéni foglalkozásoknál jelent majd nagy előnyt.

Az NB III január harmincadikán folytatódik az elhalasztott mérkőzésekkel az NB I újraindulását február 13-ra az Extraligáét április 10-re tervezi a szövetség. Az egyéni versenyek újraindításáról még nincsenek tervezett időpontok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.