- hirdetés -

A Gyártelep utcán működő Doherty Hungary Kft. autóipari, háztartásigép-ipari és elektromos kéziszerszámipari alkatrészeket gyárt. A cég megrendeléseinek száma a koronavírus-járvány első hullámában igencsak visszaesett, ma viszont már pozitívan néznek a 2021-es év elé.

– Az autóipart köztudottan érintette a vírushelyzet – kezdte Bagdiné Fodor Erika, a Doherty Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. – Főként az első hullámban, április és május hónapokban volt ez érezhető, mikor is nagyon visszaesett a vevőigény. Áprilisban két hétre le is álltunk, a dolgozókat szabadságra küldtük. Megpróbáltunk olyan megoldásokat találni, hogy a cég is és ők is a lehető legkevésbé sínylődjék meg ezt az időszakot.

Nagyságrendileg 150 alkalmazott dolgozik a Dohertynél, Bagdiné Fodor Erika elmondta, igyekeztek mindenki munkáját megőrizni. Szerencsésnek tartja magukat, hiszen nem volt a cégnél tömeges megbetegedés. A második hullámban már némiképp több dolgozójuk lett igazoltan koronavírus-fertőzött, de nem egyszerre, hanem fokozatosan jelent meg a betegség a körükben. Közülük sokan jó egészségügyi állapotban voltak a karantén ideje alatt, többen home office-ban dolgozhattak tovább.

Reméljük, januárban fellélegezhetünk

– Az első hullám után egy nehéz kilábalási időszak következett, mely azonban nem tartott sokáig. A második hullámban már felfutóban voltak a vevői igények. Reméljük, hogy ez a pozitív tendencia a jövőben is folytatódni fog. Amit 2020-ból ki lehetett hozni, azt mi ki is hoztuk. Nem lehet okunk panaszra, hiszen itt vagyunk, dolgozunk és megyünk tovább – emelte ki az ügyvezető igazgató.

Bagdiné Fodor Erika reméli, ha a karácsonyi időszakban az emberek otthonukban, szűk családi körben ünnepelnek, és akkor csökken a vírus terjedése. Így januárban már mindenki valamelyest fellélegezve vághat bele az új évbe.

A Doherty Hungary Kft. ügyvezető igazgatója mindenkinek nagyon kellemes, és mindenekelőtt egészségben gazdag ünnepeket kíván.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.