- hirdetés -

Gazdálkodás tekintetében még a tavaszi járványidőszak és az akkori nagyobb leállások alatt tették fel nekem először a kérdést, hogy mennyire érinti az OVM-Karsai Zrt.-t a helyzet. A jelentős, gazdasági életet érintő leállás nem vetette vissza a forgalmunkat, sőt még növeltük is kicsit az eladásainkat – mondta idei évük értékelésének bevezetőjében Kovács Péter, vezérigazgató.

Ezt annak köszönhették, hogy a diverzifikált termékösszetétel, az élelmiszeripari és műszaki termékek kompenzálták egymást. A gazdasági adatokon így az akkori leállás nem látszódott meg, melynek köszönhetően a 2020-as év hátralévő részében is egy viszonylag kiegyensúlyozott időszakot tudhattak maguk mögött.

– Nyilván volt egy kisebb nyári visszaesés, de ez nem volt jelentős mértékű. A végén szép őszt tudtunk zárni, így én azt mondom, az előzetes várakozásaink szerinti évet tudtunk összehozni, amiről úgy hiszem, hogy a mostani koronavírussal terhelt helyzetben abszolút nem mondható hátránynak. A munkaerő oldaláról sem volt nagyobb gondunk szerencsére – értékelte az elmúlt hónapokat.

Kovács Péter elmondta, a járványhelyzet ellenére kiegyensúlyozott időszakot tudhat maga mögött az OVM-Karsai Zrt. (Fotó: Horváth Bence)

Elmondta, maga a járvány ugyan érintette a céget és érinti most is, de nagyobb jellegű munkaerőhiány nem volt, sikerült megfelelően pótolniuk a kieső embereket. Bízik benne, hogy most már túl vannak a nehezén.

– A piacot elnézve én nem érzek akkora visszaesést vagy negatív várakozást a szereplők tekintetében. Persze látjuk egy-két vevőnk esetében, hogy egy kicsit bizonytalanság uralkodik, de ez az előző években sem volt másként. Várakozásom szerint iparágunkat nem fogja megrázni a következő év sem, a mostani és a kilátásban lévő munkák kapcsán is pozitívan és bizakodva várjuk 2021-et, minimum olyan eredményeket szeretnénk elérni, mint idén – tette hozzá Kovács Péter.

Bízik benne, hogy előreláthatólag már április-május környékén nem fogjuk annyira érezni a vírus közvetlen hatásait mint a jelenlegi időszakban, addig pedig kitartást és áldott, békés karácsonyi ünnepeket, valamint boldog új évet kívánt az orosháziaknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.