- hirdetés -

December 24-ről 25-re virradóra felfüggesztik a kijárási tilalmat, és a tízfős családi rendezvényeknél nem számolandók a 14 év alatti gyermekek – hangzott el az operatív törzs hétfői tájékoztatóján.

Aki szeretné meglátogathatja rokonait december 24-én, ugyanis erre az időszakra felfüggeszti a kijárási korlátozást a kormány. Ezen kívül úgy határozott, hogy a tízfős családi rendezvénynél nem kell beleszámolni a 14 év alatti gyermekeket.

Müller Cecília, országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet, hogy az embereket ne tegye ez az egy nap „szabadossá”. Nem lazítást, lehetőséget jelent, amivel élhetnek az emberek a biztonság megtartásával.

– Kérem az átgondolást, a mértékletességet. Vigyáznunk kell a súlyos, több fajta megbetegedéssel rendelkezőkre. Szülőkre, nagyszülőkre, akik változatlanul a magas kockázati csoportba tartoznak – tette hozzá a szakember.

A kormány még korábban, további harminc nappal meghosszabbította a veszélyhelyzetben hozott intézkedéseket, tehát február 8-ig továbbra is érvényben vannak a szigorító rendelet. Ebben szó van többek között a kijárási tilalomról, a rendezvények korlátozásáról és a maszkviselésről is.

Orosházán közterületen a bölcsődék, iskolák, óvodák bejárata előtt várakozóknak; piacnapokon az Orosházi Piac területén, valamint a piac közvetlen környezetében tartózkodóknak; továbbá a buszmegállókban, buszpályaudvaron és vasútállomáson és a Szakrendelő előtt várakozóknak is kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.