- hirdetés -

A csodásan díszített fa alatt mindenki számára névre szóló ajándék lapult. A Wesley intézményben idén is örömteli volt a karácsony.

Augusztus 1-jével új igazgató áll a Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda, Általános Iskola, Fejlesztő Nevelés-oktatást Végző Iskola, Készségfejlesztő Iskola és Szakiskola élén. Csetneki Anna már a 10. tanévét tölti a Wesleyben, eddig gyógypedagógusként, ettől a tanévtől pedig már igazgatóként teszi a dolgát. Elárulta, ebben a rendkívüli időszakban egyelőre csupán az a célja, vágya, hogy a megszokott rend szerint működhessen tovább az iskola. A nyolcadik feletti évfolyamosok náluk is digitális munkarendben, otthon tanulnak. Az intézmény dolgozóinak – a többi iskolához és óvodához hasonlóan – itt is lehetőségük volt alávetniük magukat a koronavírus-gyorstesztnek. Két alkalommal szűrték őket, egyik alkalommal sem született pozitív eredmény a pedagógusok körében. Technikai dolgozó és asszisztens lett igazoltan koronavírus-fertőzött, ez azonban nem befolyásolta az oktatást.

Ha sok minden másképp alakult is az idén, mint a korábbi években, azért a karácsony az mégiscsak karácsony 2020-ban is. Így ez az ünnep sem maradhatott el szépen díszített karácsfa, meglepetést rejtő csomagok és mosolygós arcok nélkül. A karácsonyfa alatt sorakozó ajándékokat egyenként vették át az izgatott gyerekek. A csomagban a fenntartó ajándékai sorakoztak a Rotary Klub által felajánlott gyümölcsökkel kiegészítve. A meglepetés az Érted Vagyunk Egyesület közreműködésével került a fa alá.

Az utolsó tanítási napon a gyertyagyújtást és ajándékozást követően a termekben ünnepi témájú kirakók, társasjátékok és vetélkedők vártak a gyerekekre. Így hangolódtak mind együtt a karácsonyra pedagógusaikkal és társaikkal, vagyis – ahogyan Csetneki Anna is fogalmazott – a második családjukkal közösen.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.