- hirdetés -

Az évzáró vacsorát ugyan idén nem tarthatták meg, az Orosházi Birkózó Egyesület edzői azonban semmiképp sem szerették volna, ha elmarad a gyerekek díjazása. A szabályok betartása mellett így két csoportra bontva, edzés közben adták át az ajándékokat és meséltek nekik az orosházi birkózás száz évéről is.

– A koronavírus-járvány és az ezzel járó szabályozások miatt idén sajnos nem tudtuk megrendezni hagyományos évzáró vacsoránkat, aminek része a versenyzőink díjazása és elismerése is. Nem szerettük volna, hogy ez is elmaradjon, ezért úgy döntöttünk, edzés közben ejtjük meg, természetesen a helyzet miatt előírt szabályok (szájmaszk, másfél méteres távolság betartása) mellett – nyilatkozták az egyesület edzői.

Végül két edzésidőpontban adták át az ajándékokat, a különböző sportszereket, sportruházatokat délután négy órakor a kiscsoportnak, fél 6-tól pedig a nagycsoportnak. Edzőik szerint a versenyzők nagyon szépen dolgoztak idén, függetlenül attól, hogy ezúttal nem volt teljes a versenyszezon.

Kiss István és Hangya János edzők elégedetten nyilatkoztak a fiatal birkózók teljesítményéről (Fotó: Bojtor Zalán)

A kisebb pizzázással, üdítőzéssel egybekötött eseményen az évértékelés mellett meséltek nekik az orosházi birkózás idén éppen százéves történelméről, arról, hogy milyen útja és hagyományai vannak ennek a sportnak a városban.

Elmondták, jelenleg nagyon jó létszámmal, összesen 73 versenyzővel dolgoznak, akik közül 55-60 birkózó még utánpótláskorú. Az egyesület jövőbeli terveit is ez határozza meg, céljuk hogy 1-2 éven belül a régió utánpótlásbázisa legyenek, mely rengeteg munkával jár majd még, de úgy érzik, jó úton járnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.