- hirdetés -

Birkózó Világkupa verseny zajlik a héten Belgrádban. A magyar válogatott tagjaként Szél Anna képviselte az orosházi birkózást. Nem úgy ahogy szerette volna.

A nemzetközi szövetség mindenképp szeretett volna rendezni egy világversenyt az idei év végén, amely – ha a járvány továbbra is kitart – egyfajta próbája lehet a jövő évi Európa-bajnokság, olimpiai kvalifikációs versenyek lebonyolításának. A tervezett világbajnokság nem jött össze, mert több meghatározó nemzet (USA, Kína, Japán, stb.) nem engedte el sportolóit Szerbiába. Így a szakemberek meghatározása szerint egy erős EB. szintű Világkupát tudtak rendezni.

Az orosháziak kiválósága első igazi felnőtt világversenye volt a belgrádi. Súlyában (62 kg) tizenketten mérlegeltek. A sorsolás az első mérkőzésre egy korábbi kadet világbajnok, indiai versenyzőt juttatott a magyar lánynak, aki sajnos elég simán legyőzte Annát. A szerencse a folytatásban sem állt mellé. Az indiai, következő meccsén, 5-4-es vezetésnél belelépett egy fogásba és ukrán ellenfele tusolta. Ezzel Anna vigaszágas reményei is elszálltak.

Az indiai Sonam egyik sikeres lábra támadása (Fotó: UWW)

– Őszintén szólva nem tudom, mi volt velem, de valahogy nem tudtam fejben száz százalékosan ott lenni a szőnyegen. A koncentráció hiányzott. Ráadásul a térdemre is ráestem, szóval nem így képzeltem az első felnőtt világversenyt – mondta el a verseny után az orosházi lány.

Annán nagyon látszott a versenyhiány. Mindössze az elmúlt két hétben volt módja erős külföldi ellenfelekkel birkózni. Erőnlétileg rendben volt. Többet kell a következő nagy versenyek előtt birkóznia és a fejében is rendet kell tenni egy kicsit – kommentálta Anna, klubelnök és elnökségi tag édesapja, Szél Attila.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.