- hirdetés -

A Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy nem követett el szabálytalanságot az OMTK-ULE 1913 egyesülete a fedett műfüves pályáját érintő közbeszerzési pályázatnál. A beruházást korábban élesen bírálta Fetser János szocialista képviselő is.

Idén március elsején adták át az OMTK-ULE 1913 új létesítményét, a 65×45 méteres légsátorral fedett műfüves pályát, amihez az önkormányzat 41 millió forintos önrészt biztosított.

A projekttel kapcsolatban még tavaly ősszel a Közbeszerzési Döntőbizottság hárommillió forintos büntetést szabott ki az orosházi futball klubra, arra hivatkozva, hogy az egyesület tisztességtelen piaci magatartást valósított meg, ezzel befolyásolva a verseny tisztaságát. A bizottság a közbeszerzésben nyertes kivitelezőt és a további résztvevő két céget egyaránt kétmillió forintos összeg megfizetésére kötelezte. A döntés ellen fellebbeztek az érintettek.

– A Fővárosi Törvényszék december 9-én a polgári peres eljárás végén kimondta, hogy klubunk és a cégek nem követtek el törvénytelenséget. Az eljárás jogszerű volt, a szerződéshosszabbítások megfelelnek az előírásoknak, ezért nem kötelezhetők a bizottság által kiszabott büntetés kifizetésére.A bíróság a döntőbizottság határozatát megsemmisítette– tájékoztatta az OrosCafét Tóth-Kása Sándor, az ULE elnöke.

Az elnök hozzátette, hogy a következő harminc napban a döntőbizottság még fellebbezhet, de véleménye szerint a polgári perben felperesként előadott bizonyítékaik az esetleges folytatás alkalmával is megállnák a helyüket.

Tóth-Kása Sándor (balra), illetve Dávid Zoltán polgármester a pálya hivatalos átadóján (Fotó: Palcsek István)

A beruházást és személyesen a vezetőket tavaly egy sajtótájékoztatón élesen bírálta Fetser János szocialista képviselő is, aki „több, mint gyanúsnak” nevezte a közbeszerzést.

„Mivel Tóth-Kása Sándor és Bojtor István, valamint a fideszes képviselők a felelősek a közpénz elherdálásáért, javaslom, hogy fizessék vissza a város kasszájába az orosházi emberektől kicsalt pénzt és a büntetés összegét” – olvasható az MSZP-s politikus „Ki követte el a súlyos törvénysértéseket az ULE-nél és az önkormányzatnál” című jegyzetében.

– Fordított esetben már valószínűleg a bíróság előtt állnánk rágalmazás miatt, de mi fontosabbnak tarjuk, hogy az orosházi gyerekek számára minőségi feltételeket biztosítsunk. Az új fedett műfüves pálya is ezt a célt szolgálja – fogalmazott Bojtor István alpolgármester.

Az elmúlt nyolc évben a különböző fejlesztéseknek köszönhetően folyamatosan bővült a klub gyereklétszáma és mára több mint háromszáz fiatal focizik az egyesület színeiben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.