- hirdetés -

Bár egyelőre a téli szünet közeleg, de a jövőre érettségizőknek érdemes már most néhány fontos dátumot feljegyeznie.

Az érettségi vizsgára az erre a célra szolgáló jelentkezési lappal jelezhetik részvételi szándékukat a diákok, ezt az érettségi jelentkezést fogadó intézménybe kell benyújtani. Fontos, hogy az Oktatási Hivatalhoz nem lehet érettségi jelentkezést benyújtani, valamint hogy az előrehozott vizsgákra a mostani, májusi-júniusi vizsgaidőszakban lehet jelentkezni.

A májusi-júniusi vizsgaidőszak esetében a jelentkezési határidő február 15. A eduline.hu oldal információi szerint a jelentkezési lapokat még nem tette közzé az Oktatási Hivatal, várhatóan január közepén vagy végén viszont már érdemes keresniük a tanulóknak. A felsőoktatási jelentkezési határidő megegyezik az érettségire jelentkezés időpontjával, a két jelentkezés azonban nem váltja ki egymást.

Az érettségi vizsgára és a felsőoktatási felvételi eljárásba külön-külön kell majd a jelentkezést benyújtaniuk. Jelentkezési lapot a középiskolások mellett beadhat, aki már rendelkezik érettségi bizonyítvánnyal és nem áll tanulói jogviszonyban középfokú intézménnyel vagy olyan középiskolával állnak szakképző évfolyamon tanulói jogviszonyban, amely nem szervez érettségi vizsgát.

Jelentkezhetnek a vizsgára azok, akik külföldön szerezték meg érettségi bizonyítványukat és itthon nem állnak tanulói jogviszonyban középiskolával, valamint akik még nem rendelkeznek érettségi bizonyítvánnyal és tanulói jogviszonyuk sincs már középiskolában vagy külföldi rendszerű középiskolában végzősök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.