- hirdetés -

A mostani, járvány-nehezítette időszakban egyre többen fordulunk az internetes vásárlás felé. A Békés megyei online kézműves karácsonyi vásárnak több orosházi árus résztvevője van. Egyikük a „Levendulamanó”.

A Levendulamanó tulajdonképpen nem is manó, hanem manók, hisz Tóth Attiláné Éva és lánya, Noémi bújik meg a név mögött. Mint megtudtuk az elnevezéshez semmi közük a termékeknek, hisz egyik sem tartalmaz levendulát, mindössze ez Tóth Noémi kedvenc virága.

– Évek óta járunk a Megye-napra Békéscsabára. Nemrégiben kaptunk egy e-mailt, hogy indul ez az online kézműves vásár, volna-e kedvünk részt venni benne. Természetesen örömmel vettük a lehetőséget és igent mondtunk. Hogy ennek mekkora része van benne, nem tudom, de az utóbbi időben megszaporodtak a megrendeléseink – mondja Tóth Attiláné.

Anya és lánya egy járvány előtti Mézesnapon (Fotó: Tóth család)

Éva óvónő, Noémi báb és jelmeztervező szakon végzett, mindketten dolgoznak, munka mellett készítik kézműves termékeiket.

– Mindig is szerettem készíteni az oviba is, saját részre is különböző díszeket, dekorációkat. Hímeztem, varrtam ragasztottam, aztán nagyon megszerettem a horgolást. Noémi is szeret ügyeskedni. Együtt készítjük a babákat. Van köztük olyan, melyet ő tervezett, én pedig a rajz alapján meghorgoltam, de a neten is vannak ingyen letölthető minták, amiket alkalmazunk, de készítettünk már ajándékot vevői kérés alapján, képről is. A babákon, nyuszikon kívül nagyon népszerűek a könyvszütyők, melyben védve tarthatja a könyvét, aki sokat utazik és szeret olvasni, vagy a gyermek egészségügyi kiskönyv borító. Noémi szeret egyedi babaforgókat készíteni, melyek a csecsemők kiságya felett lógnak. Ezek jó részét ő is tervezi – avat be a vállalkozás műhelytitkaiba Éva.

Három éve váltották ki a vállalkozói engedélyt, azóta készítik a termékeket eladásra is.

A Levendulamanó mellett persze érdemes megnézni a megyei online vásár további kínálatát is, hátha épp innen jön egy karácsonyi jó ajándékötlet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.