- hirdetés -

A jövőre várt infláció mértékével megegyezően emelkedik a nyugdíj és a nyugdíjszerű ellátások összege 2021. januárjától. A következő év első hónapjában megkezdődik a 13. havi nyugdíj visszaépítése is.

2021. január 1-jétől az ezen időpontot megelőzően megállapított vagy folyósított öregségi nyugdíjat, özvegyi nyugdíjat, szülői nyugdíjat, árvaellátást, baleseti hozzátartozói nyugellátást és további nyugdíjszerű ellátásokat három százalékkal emelik. Az emelés összhangban van a jövőévi várható infláció mértékével.

Januártól indul a 13. havi nyugdíj visszaépítése is. Ez azt jelenti, hogy az emelt nyugdíjon túl egy heti plusz juttatást kapnak az érintettek 2021 februárjában.

Tóth Istvánné, orosházi nyugdíjas elmondta, minden forint számít, így az emelés jól jön a háztartásban.
– Minden forint számít, a mostani nehéz helyzetben ez még inkább igaz, több termék ára is emelkedett a boltokban. A férjemmel mindig sikerült beosztanunk a nyugdíjunkat, de ennek a plusz összegnek is találunk helyet – nyilatkozta a nyugdíjas.

December az ellátások hamarabb érkeznek meg az érintettekhez, akik átutalással kérik nyugdíjukat, már a hónap második napja körül megkapták pénzüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.