- hirdetés -

Néhány héttel ezelőtt nyitotta meg az Országos Mentőszolgálat a PCR szűrőpontot. Itt naponta sok ember jelenik meg a koronavírus-járvány miatt szűrésre. Olykor esős, szeles időben is várakozniuk kell, ezt oldották meg az új sátorral.

Dávid Zoltán polgármester közbenjárásával a Békés Megyei Védelmi Bizottság kérésére a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság néhány óra alatt felállította a sátrat.

– A tesztre érkezőknek a rendelőintézet előtt kell várni, míg sorra nem kerülnek, azonban a hideg, olykor esős, szeles időben ez kellemetlen volt. Megfogalmazódott az igény, hogy fedett helyen tudjanak várakozni az emberek, ebben nyújtott hathatós segítséget Dávid Zoltán polgármester úr, akinek közbenjárására felépítették a sátrat, amit az érintettek nevében is köszönünk – fogalmazott dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója a kórház Facebook-oldalán.

A járványügyi előírások miatt a sátor nem lehet minden oldalról zárt, és a szabályok a padok elhelyezését sem engedik.

– Az egészségügyi rendszer erőn felül teljesít, ezért minden lehetséges módon igyekszünk segíteni. A legfontosabb most az, hogy tartsuk be a szabályokat, vigyázzunk egymásra! – tette hozzá a polgármester.

A szűrésre kizárólag időpont egyeztetés után lehet érkezni, és fel kell készülni az esetleges várakozásra is. Az Orosházi Kórház közleményben kérte a tesztelésre érkezőket, hogy mindenképpen tartsák a másfél méteres távolságot és viseljenek orrot és szájat eltakaró maszkot.

Kiemelt kép: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.