- hirdetés -

Sokan nézték a komolyzenei televíziós tehetségkutatót, hisz ebben a műfajban nagy ritkaság, az orosháziak pedig ismét büszkék lehettek egy földijükre. Ökrös Zsuzsa gyönyörűen játszott a TV-s döntőben (is).

Öt éves korában a furulya volt az első hangszere, mellette a testvéréhez hasonlóan a hegedűvel is megpróbálkozott. Később a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában Debreceni Örs tanár úr ajánlotta neki a választást a trombita és a kürt között. Gyönyörű hangja miatt az utóbbi mellett döntött. Mint mondja szerelem volt az első hallásra. Le is tette a hegedűt, a kürtön viszont sokat gyakorolt, versenyekre járt. Szeret fellépni.

– Nyolcadikban több iskolát megnéztem, végül a Weiner Leó Zeneművészeti Szakgimnázium mellett döntöttem. Főtárgy tanárom Gáspár Tamás. A járvány első hulláma idején jött egy levél, lenne- e kedvem indulni a Virtuózokban. Volt. A karantén idején még több időm volt gyakorolni és úgy gondoltam, egy próbát megér. Egy videót készítettünk egy modern darabról, amit beküldtünk és ennek alapján hívtak meg a döntőbe. Hazajöttünk a nyaralásból néhány nappal hamarabb. Az Operaház Műhelyházában zajlott a forgatás. Interjúkat vettek fel és persze fel is kellet lépni. Nagyon élveztem az egészet. Nem zavartak a kamerák sem. Nagyon jó volt ennyi szuper tehetséges fiatal közt lenni – meséli a közelmúlt történéseit Ökrös Zsuzsi.

Zsuzsi és a kürt elválaszthatatlanok lettek

A szakértő zsűri végül nem az orosházi lány produkcióját ítélte legjobbnak, de mint mondja, egyáltalán nem érez csalódottságot.

– Eleve úgy indultam neki, hogy kipróbálom. Sokat tanultam belőle és teljes mértékben elfogadtam a zsűri döntését. Ez a tehetségkutató még további motiváció is a számomra – teszi hozzá.

Zsuzsa a mindenképp a zenei pályán képzeli el az életét. Valamelyik híres, nagyzenekar tagja szeretne lenni, aki mellette szóló koncerteket is ad. Mint mondja szeret a színpadon egyedül is lenni, amikor minden figyelem csak rá irányul.

– Minden nap gyakorlok kb. öt-öt és fél órát. Ha utazom valahová, a kürt akkor sem marad otthon. A nagy álmom a felnőtt karriert illetőleg, eljutni Németországba. Az nagyon erős. Mint lány kürtösnek nehezebb is, meg könnyebb is mint a fiúknak, de nagyon bízom benne, hogy így tudok továbbra is fejlődni és akkor minden sikerülni fog – zárja a beszélgetést Ökrös Zsuzsanna.

Ha így játszik, mint ahogyan a TV-ben láthattuk, akkor biztosak lehetünk benne, hogy hallunk még róla.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.