- hirdetés -

A koronavírus-járvány miatt nemrég ismét digitális távoktatást vezettek be a legtöbb intézményben. Az ADRA adventista szervezet ezért november 30-án laptopokkal támogatta a Kossuth iskolát és tanulóit.

Magyarországon az 1990-es évek óta van jelen az ADRA Adventista Fejlesztési és Segélyalapítvány, ami világszerte 130-nál is több országban működik. November 30-án a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium előtt adta át a szervezet ajándékát Sitkei Zoltán, ügyvezető igazgató az intézmény igazgatójának Pörneki Attilának, hogy ezzel is segítsék a diákok részvételét a digitális oktatásban.

– Fejlesztési alapítvány vagyunk, ami lényegében azt jelenti, hogy olyan hosszú távú programokban gondolkodunk, amiben szeretnénk az embereket, családokat, intézményeket olyan helyzetbe hozni, ahol hatékonyabban használhatják fel energiaforrásaikat, erőforrásaikat, ezáltal egy magasabb szintre tudnak lépni és ott meg is tudnak maradni – mesélte Sitkei Zoltán.

November 30-án adták át a tanulók távoktatását segítő eszközöket (Fotó: Takács Csaba)

Mint mondta, a világjárvány számos olyan élethelyzetet hozott, ami kissé megrekedt, ezért szeretnének olyan folyamatokat is elősegíteni, melyeknek nemcsak pillanatnyi hatásuk van, hanem hosszabb távú. Ilyen dolog az oktatás átállása a digitális formára, mely sok családnak okoz nehézséget és nem tudnak minden esetben eszközt biztosítani a szülők ahhoz, hogy a diákok is beszálljanak az oktatásba.

– Tavasszal ezért elkezdtünk olyan intézményeket keresni az ismertségi körünkben, ahol ez problémát jelenthet. A márciusi átállás során is igyekeztünk több számítógépet is eljuttatni ezekbe az intézményekbe és nincs ez másként a járvány második hulláma során sem. Az eszközöket nem közvetlenül a diákoknak adjuk oda, hanem az intézményeknek, akik megfelelő információval rendelkeznek a kérdésben – nyilatkozta az ügyvezető.

A gépek a tervek szerint a járvány után visszakerülnek az iskolába, hogy a későbbiekben továbbra is használhatóak maradjanak az oktatásban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.