- hirdetés -

Fellobbant az első láng a város adventi koszorúján és ezzel egy időben az egész város karácsonyi díszbe borult.

Elérkezett advent első vasárnapja, ami azt jelenti, hogy a város óriás adventi koszorúján fellobban a láng. A korábbi években Ezeket az alkalmakat közösen élték meg az orosháziak, most erre nincs lehetőség.

Ugyan a rendezvények elmaradnak, de a szervező Petőfi Művelődési Központ úgy döntött, hogy az adventi vasárnapokon egy civil és egy egyházi képviselő jelenlétében meggyújtják a gyertyát.

– Ismét eltelt egy év, eljutottunk advent első vasárnapjáig. Ez az ünnep más, mint az eddig megszokottak, ezért fontos, hogy nagyon figyeljünk egymásra, szeretteinkre, barátainkra. Bízzunk benne, hogy hamarosan visszatér minden a régi kerékvágásba – fogalmazott Ficsor Zoltán orosházi mestercukrász.

Fotó: Horváth Bence

A szót Ördög Endre evangélikus igazgatólelkész vette át, aki szintén arról beszélt, hogy az idei adventi várakozás egészen más, mint amit eddigi életünkben megszoktunk.

– Sokszor úgy fekszünk le, hogy másnap milyen számok, milyen tények fogadnak minket. Itt van közöttünk az, amit igazából nem látunk, mégis tartunk tőle és meghatározza mindennapjainkat. Eljött egy olyan várakozási idő, amiben egészen biztosak lehetünk, hogy kire várunk. Melyek azok az értékek, amiket újból és újból fel kell építenünk – fogalmazott Ördög Endre, majd hozzátette, hogy várjuk azokat, akikre biztos számíthatunk, akik értünk élnek, értünk vannak.

Fotó: Horváth Bence

– Kívánok mindenkinek boldog várakozást, félelem és szorongás nélkül, nyitott szívet a hétköznapokra és az előttünk álló ünnepre – zárta gondolatait.

Ezt követően Ficsor Zoltán meggyújtotta az első gyertyát az Árpád-kertben és ezzel egy időben a karácsonyi fények is felgyúltak szerte a városban, ünnepi díszbe borultak az utcák.

A helyszínre körülbelül mintegy negyvenen látogattak ki, azonban a szervezők azt kérik, hogy az elkövetkező hetekben mindenki otthonról kövesse a gyertyagyújtásokat – az Oros-haza Baráti Kör Facebook-oldalán – saját egészségük megóvása érdekében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.