- hirdetés -

Szűk körű ünnepség helyszíne volt péntek délelőtt a polgármesteri iroda. A Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) elismerését vehette át Dávid Zoltán polgármester.

Mint Nagy Zoltán nyugalmazott ezredes, a MATASZ Békés-megyei elnöke elmondta, az Arany Emlékérem a tartalékosok által adható legmagasabb elismerés.

– Polgármester úrral hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol a szervezetünk. Sok éve segíti munkánkat, főként az orosházi szervezet tevékenységét, de elmondható ez megyei szintről is. Ezzel az emlékéremmel szeretnénk megköszönni a fáradozását, a sok éves segítségét – tette hozzá Nagy Zoltán ezredes.

A sok éves jó együttműködést ismerte el a MATASZ (Fotó: Takács Csaba)

Dávid Zoltán polgármester az elismerés átvétele után nyilatkozott:

– Rendkívül megtisztelő és örömteli, hogy rám, ránk gondoltak, hisz úgy gondolom, hogy az ilyen elismeréseket szinte minden estben egy közösség érdemel ki. Jelen esetben ennek a közösségnek én vagyok a vezetője, aki átvehette. Orosháza városa sokat tett és azt hiszem, lehetőségeihez képest fog is tenni a tartalékosokkal közös célok teljesüléséért. Hiszem, hogy együttes munkával, együttgondolkodással többre vagyunk képesek – emelte ki a városvezető.

A járvánnyal kapcsolatos korlátozások miatt a MATASZ hagyományos rendezvényei is csorbát szenvedtek, de ha a helyzet normalizálódik, a polgármester által említett együttműködésre újból szükség lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.