- hirdetés -

Vincze Tibor, a Diákélelmezés vezetője elmondta, milyen előírásokat kell betartaniuk az intézmény dolgozóinak és milyen óvintézkedéseket hoztak a járvány elkerülése és a zavartalan munkavégzés érdekében.

Szeptember 1-től a Diákélelmezésnél is bevezették azokat az alapvető járványügyi intézkedéseket, mely szerint mindenkin – legyen az beszállító vagy dolgozó – testhőmérséklet mérést végeznek. Emellett minden egyes bejáratnál, a különböző tálalókonyháknál is el vannak helyezve a kézfertőtlenítők, ami mindnyájukra nézve kötelező.

Már szeptemberben átálltak az új rendszerre (Archív fotó: Rosta Tibor)

Vincze Tibor elmondta, a maszk és a védőkesztyű használata is el van rendelve azokon a területeken ahol kontaktállás alakulhat ki a diákokkal vagy a felnőtt személyzettel.
– Én úgy érzem gördülékenyen ment az átállás. A tavaszi helyzethez képest az a különbség, hogy ott bezárták az összes iskolát és szűkebb keresztmetszetű főzés volt. Akkor két csoportra szedtem a dolgozókat és így rotációs rendszerben váltakozva jöttek dolgozni – mesélte a Diákélelmezés vezetője.

Jelenleg ez másként van, a dolgozói állomány teljes létszámát alkalmazzák. A tavaszi időszakhoz hasonlóan ezúttal is jelentkeztek önkéntesek, akiket az ételkiszállításhoz készítenek fel.

Vincze Tibor elmondta, milyen óvintézkedéseket hoztak (Fotó: Horváth Bence)

– Betanulják az ilyenkor kötelező köröket és így azonnal be tudnak majd ugrani, ha ne adj isten valaki megbetegszik. Örülök a segítségüknek, hiszen tavasszal is példaértékűen végezték el a rájuk bízott feladatokat – tette hozzá Vincze Tibor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.