- hirdetés -

Dr. Nagy István agrárminiszter tegnap kamera elé állt és Facebook-oldalán rövid videót tett közzé, melyben pontosítja a 65 év felettiek részére biztosított vásárlási idősávra vonatkozó kormányrendeletet.

A miniszter elmondta, hogy a piacokon a védett korosztály és az annál fiatalabbak is teljes nyitvatartási időben vásárolhatnak.

– A rendelet az élelmiszer üzleteket, illatszerboltokat, gyógyszertárakat érinti csak. Az általában szabad téren tartott piacok lényegesen biztonságosabbak ezeknél, az élelmiszer ellátáshoz viszont nélkülözhetetlenek, ezért is tartottuk indokoltnak, hogy a piacok továbbra is sávos korlátozás nélkül várják a vásárlókat, változatlan formában – tette hozzá.

A miniszter a videóban felhívta a figyelmet a távolságtartás és a maszk viselés fontosságára is.

Benkő Ferenc az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója, kérdésünkre megerősítette, hogy a városvezetéssel egyeztetve, nem alkottak helyi korlátozó rendeletet. Az orosházi piac és a vásárcsarnok tehát nyitvatartási időben, minden korosztály számára, idősávra való tekintet nélkül látogatható.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.