- hirdetés -

A koronavírus-járvány a CSIKO-BOAT SE évére is rányomta a bélyeget, de így is igyekeztek a lehető legtöbbet kihozni a 2020-as versenyszezonból. Szép eredményeket értek el a magyar bajnokságon, három edzőtábort is tartottak, valamint Családi Sportnapot is rendeztek.

– Nagy reménnyel és tervekkel vágtunk neki az idei évnek, 4-5 verseny is a terveink között szerepelt idén és szerettünk volna egy igazi, szövetség által meghirdetett, valamint egy barátságos versenyt is szervezni. Február végén tartották az első diákolimpiát, ahol nagyon szép eredményeink születtek. Viszont sajnos, miután újra nyithattunk, utána is a bizonytalanság volt a jellemző – idézte fel Németh-Csiki Rebeka, az egyesület vezetőedzője.

A diákolimpián és a Magyar Kupa-sorozatban is jól teljesítettek az egyesület versenyzői (Fotó: Palcsek István)

Október elején tartották a Magyar Kupa első fordulóját, ahol szintén szép teljesítményt nyújtottak a gyerekek, de mint mondta, nagyon látszott a rendszertelen edzés. Ezt a kupasorozat döntője követte, ami nekik egyben magyar bajnokságnak is számított november elején. Itt az egyesület Up4 triója (Bajnóczi Eszter, Kovács Hanna, Marton Gerda) a negyedik, az Up4 csapata (Kovács Lola, Ördög Janka, Cseri Hanna, Málik Liliána) szintén negyedik, az Up1 csapata (Balló Boglárka, Balogh Nóra, Lukács Eszter, Szemenyei Éva) hatodik lett, míg az Up1 egyéniben Lukács Eszter is hatodik helyen zárt. Saját szervezésű versenyekre viszont a tavaszi és a jelenlegi vírushelyzet miatt nem volt lehetőségük.

Németh-Csiki Rebeka értékelte a 2020-as szezont (Fotó: Palcsek István)

– Nagyon büszke vagyok a magyar bajnoki eredményekre, mert az egyesületünk méretéhez képest ez egy nagyon nagy dicsőség. Folyamatosan bővítjük a szolgáltatásainkat, hogy a gyerekek minél profibb körülmények között edzhessenek, amiben nagy segítségünkre van az önkormányzat támogatása és, hogy a szakmai fejlődés érdekében olyan edzőkkel dolgozunk újra együtt, akik a szakmánkban elismertek és komoly versenymúlttal rendelkeznek – tette hozzá.

A nyár folyamán három edzőtábort tudtak szervezni, melyeket próbáltuk minél változatosabbá tenni és a fizikai képességek mellett szellemi és koncentrációs képességeket is fejlesztettek. Szegedről például egy gyermek kineziológus látgatott el hozzájuk, aki különböző gyakorlatokkal segítette őket ebben.
– A táboron kívül az egyesületünk megszervezett egy Családi Sportnapot is, melyről sok pozitív visszajelzés érkezett és reméljük, a vírushelyzet után egyszer majd megismételhetjük – mesélte a vezetőedző.

Nagy sikert aratott az egyesület által szervezett Családi Sportnap (Fotó: Horváth Bence)

Az edzéseken jelenleg, a legújabb kormányrendeletet betartva csak az igazolt sportolók vehetnek részt, ezen kívül a csoportos felnőtt edzéseket egy Zoom vagy Facebook zárt csoport segítségével oldják meg
– Nagyon büszke vagyok a vendégeimre, mert sokan vesznek részt ezeken az órákon és egymást segítve küzdötték le a technika ördögét a kezdeti lépéseknél. Nagyon összetartó csapatot kaptam és öröm nekik edzést tartani – árulta el Németh-Csiki Rebeka.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.