- hirdetés -

Közel fél éve nyitotta meg Busa Karin a Rinka Mancs nevet viselő átmeneti kutyaotthonát. Ez idő alatt rengeteg eb megfordult nála, szinte mind gazdát talált magának.

Az átmeneti kutyaotthonban átlagosan pár napot töltenek a rossz sorsból kimentett ebek, jelenleg négyen várják, hogy elvigye őket egy szerető gazdi. Sok rinkás kutyát a sintértelepről mentett ki a Viharsarki Állatőrség Alapítvány, de akadtak olyan lakói is az otthonnak, melyeket felelőtlen állattartótól vettek el.

Eddig összesen 58 kutya töltött el több-kevesebb időt a Rinka Mancson, 54-en már gazdira is leltek, négyen még az átmeneti otthon lakói. Busa Karin elmondta, változó, hogy egy kutya mennyi időt tölt el a Rinka Mancson, volt olyan eb, aki pár nap alatt került gazdához, de volt olyan is, amelyik két hónapot vendégeskedett Busa Karinnál.

Busa Karin az otthon összes lakóját saját kutyájaként szereti (Fotó: Horváth Bence)

– Sokan keresik a cukimukikat, ők hamarabb gazdára találnak, de volt olyan eset is, hogy egy helyett két kutyát vitt haza egy örökbefogadó – mesélte Busa Karin. Elmondta, az örökbefogadásnak vannak feltételei.

– Először is megnézzük, hogy hová kerül a kutya, fényképeket kérünk és előkontrollt végzünk. Az új gazdival örökbefogadási szerződést kötünk, a kutyus kap oltást, chipet, és csakis ivartalanítva adom ki – mondta Karin.

A jelenlegi négy lakó mellé még három érkezik a napokban, ők is szerető családot keresnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.