- hirdetés -

A járvány egyik stratégiai helyszíne lesz a Gyopárosi úton található körépület. A mentők fogják használni.

A Gyopárosi útról nyíló épület jelenleg kihasználatlan. A város turisztikai célú hasznosítását tervezi, de addig ez az épület hétfőtől a járvány elleni védekezés egyik stratégiai helyszíne lesz – számolt be Facebook-oldalán Dávid Zoltán polgármester.

Itt fogják fertőtleníteni azoknak a mentőállomásoknak a mentőgépkocsijait, amelyekkel az Orosházi Kórházba szállítanak igazolt, vagy gyanús COVID fertőzött beteget.

A mentesítés mindenütt ugyanazon szigorú protokoll szerint történik: a mentőgépkocsikkal a sofőrök begurulnak az úgynevezett vörös zónába, itt megtörténik a járművek belső felületének fertőtlenítése, majd ózongenerátorral történő vírusmentesítése.

A személyzet az épület előtt álló sátorban (vörös zóna) válik meg a védőruházattól, amiket veszélyes anyagként, az előírásoknak megfelelően gyűjtenek. A vörös zónából léphetnek a sárga zónába, biztonsági kéz- és cipőfertőtlenítés után pedig a zöld zónába, ahol pótolják az elhasznált védőfelszerelést, majd újra beteghez indulnak.

A körépület – amit önkormányzatunk térítésmentesen bocsát rendelkezésre – lesz a helyszín, ahol ezeket a szükséges lépéseket megteszik a mentősök, de a környék működését, biztonságát semmilyen formában nem befolyásolja a mentesítési zóna kialakítása.

Kiemelt kép: Google Maps.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.