- hirdetés -

Nagyszerű kezdeményezéssel indult útjára egy hintó és hat lovas a Gepárd Lovas Egyesületből, hogy Mikulás napja alkalmából meglepje az orosháziakat. A kiváló ötlet miatt, és hogy jobban megismerje az egyesület munkáját Dávid Zoltán polgármester is találkozott a tagokkal, majd megköszönte, hogy ekkora örömet tudtak szerezni a város lakosságának.

Rengeteg ember látta december 5-én és 6-án este azt a menetet, amely lovakkal, ünnepi kivilágításban, szaloncukrot osztogatva rótta a város utcáit. A Gepárd Lovas Egyesület vezetője, Hegedűs Titanilla korábban elmondta, gyermekként ő is örült volna egy hasonló élménynek, innen jött számára az ötlet.

– Saját szórakozásunkra szerettük volna ezt kivitelezni valamint, hogy az embereknek örömet okozzunk. Nem számítottam rá, hogy ekkora sikere lesz, arra pedig végképp nem, hogy a polgármester külön gratulál majd nekünk és behív minket, hogy kicsit jobban megismerje az egyesület munkáját – mondta Hegedűs Titanilla.

Dávid Zoltán polgármester december 12-én várta az egyesület tagjait a polgármesteri hivatal tárgyalójában. A beszélgetés során igyekezett minél jobban megismerni ezt az orosházi lovas egyesületet, és még apró ajándékkal is készült a tagok számára. – Csodálatos volt, amit Mikulás napján véghez vittetek. Több pozitív visszajelzést is hallottam szerte a városban, mennyire meghatotta az embereket ez a kezdeményezés. Ezért is szerettelek volna titeket jobban megismerni – szólt a tagokhoz a polgármester.

– Én már tavaly március óta járok az egyesületbe. A Mikulás napi megmozdulás elég hirtelen jött, de szívesen mentem. Én voltam a Télapó, és nagyon jó érzés volt látni mennyire örülnek nekünk, mennyi kisgyermek kiáltott fel, hogy „Itt a Mikulás!”. Nagyon jó, hogy részese lehettem ennek – mondta Haklik Róbert, az egyesület egy tagja.

A városvezető mindenkivel váltott egy-egy szót, majd reményét fejezte ki, hogy az egyesület a Mikulás napi lovas felvonulással egy hagyományt teremt majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.