- hirdetés -

Amikor tizenharmadika péntekre esik, sokan legszívesebben ki se lépnének a lakásukból. A babonások szerint ez egy szerencsétlen nap, amikor csak rossz dolgok történhetnek.

Megkérdeztük rovatunkban ezúttal is az utca emberét kérdeztünk, péntek tizenharmadikával és a babonákkal kapcsolatban. A megszólalók nem, vagy csak kismértékben hisznek ezekben.

Jónás Magdolna Jézus Krisztusban hisz, a babonákban nem.

– Semmit nem jelent számomra a péntek 13. Ugyan olyan nap, mint a többi de a fekete macska, és a kéményseprő sem. Keresztény értékekben gondolkodom, nem foglalkozom sem a horoszkóppal, sem a babonákkal.

Pál Szilvia csak régebben foglalkozott ilyen dolgokkal, ma már csak egész kicsit hisz a babonákban.

– Ma már nem jelent semmit. Régebben kissé tartottam ettől a dátumtól, de soha nem történt semmi. Jó, ha egy fekete macska átszalad előttem, nem mondom, hogy nem gondolkozom el egy pillanatra, de ennyi.

Dr. Barta-Buri Edina, budapesti projektmenedzser is szkeptikus, bár régebben azért…

– Vannak, amiket tartok. Márton napkor például mindig van valami liba az asztalon. A többi ilyen babona inkább régebben volt jellemző. Péntek 13-án vettem lottót, és ha a fekete macska átszaladt előttem, képes voltam visszafordulni. Ma már ez nem fordul elő.

Dobi Krisztina sem vallja magát babonásnak. Ennek ellenére van, amiben hisz.

– A péntek 13 olyan nap, mint a többi. A fekete macskát viszont nem szeretem, ha átmegy előttem, mert olyankor vissza kell fordulni és más útvonalat választani.

Halászné Milecz Judit számára kifejezetten szeretett nap a tizenharmadika.

– A 13-as szám nekem szerencsés. A kisebbik fiam 13-án, pénteken született. Amikor a főiskolán vizsgáztam, a 13-as számú teremben voltunk és mindhárom napon a 13-as tételt húztam. Én imádom a tizenhármast. Ezen kívül nem vagyunk babonások.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.