- hirdetés -

A november 10-én, éjféltől hatályba lépett rendelet szerint az edzések az egyéni- és csapatsportágak esetében is folytatódhattak, mind felnőtt, mind utánpótlás szinten. A Magyar Birkózó Szövetség egy több pontból álló ajánlott eljárásrend betartására kéri az egyesületeket. Ehhez az orosházi csapatok is igyekeznek alkalmazkodni.

A Magyar Birkózó Szövetség honlapján a versenynaptár novemberi része teljesen kiürült, decemberben is csak egy esemény, a Belgrádban rendezett felnőtt egyéni világkupa található. A budapesti Körcsarnokban tartott utánpótlás keretedzéseket határozatlan ideig felfüggesztették, a felnőtt és korosztályos válogatott keretek munkája az eddigi tervek mentén folytatódik.

Az új rendelkezések nem tiltják az egyesületek számára az edzések megtartását, a szövetség azonban arra kéri őket, továbbra is tartsanak be olyan eljárásrendeket, melyek már korábban is érvényben voltak. Ezek közé tartozik például, hogy mindenkivel érdemes aláíratni egy olyan tájékoztatót, mely alapján a saját felelősség terhe alatt vesz részt a gyermek (kiskorúaknál: szülői aláírás) a tréningeken. Ezt ajánlott megőrizni a későbbiek folyamán is.

Az érvényes sportorvosi engedély mellett mindenkivel ajánlott heti rendszerességgel kitölteniük egy epidemiológiai kérdőívet is, mely magába foglalja az ajánlott napi kétszeri testhőmérséklet mérést. Ezt a birkózó vagy kiskorúak esetén a szülő méri és dokumentálja. A szőnyegen a párok távolságának legalább 5 méternek kell lennie, emellett szőnyegmunka esetén ajánlott ugyanazokkal, maximum 3 edzőpartnerrel végezni az edzéseket a járványügyi intézkedések feloldásáig.

Lehetőség szerint minden egyesület ügyeljen a kézfertőtlenítők elhelyezésére és azok használatára, valamint, hogy rendszeresen tisztítsák és fertőtlenítsék a szőnyegfelületet. Arra kérnek minden edzőt, hogy a birkózáson kívüli edzések, így a konditermi és futó foglalkozások esetén is ügyeljenek a megfelelő távolságtartásra.

A rendeletekhez az orosházi egyesületek is igyekeznek alkalmazkodni.
– Versenyek nincsenek, de az edzéseket szeretnénk folytatni, természetesen betartva mind a kormány, mind a sportági szövetség által előírtakat – tette hozzá Hangya János, az Orosházi Birkózó Egyesület vezetőedzője.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.