- hirdetés -

Nehéz döntést hozott meg a múlt héten a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöksége, a koronavírus-járvány miatt úgy határoztak, idén nem rendezik meg a sportág magyar bajnoki küzdelmeit. A döntés a Contact K.T.H.E. rendezvényét is érintette, hiszen novemberben Orosházán rendezték volna meg a formagyakorlati szakág országos bajnokságát.

Még néhány héttel ezelőtt is eltökélt szándéka volt a Magyar Kick-box Szakszövetségnek, hogy a 2020-as év ne teljen el anélkül, hogy magyar bajnokokat avatnának a sportág mind a hét szakágában. A versenysorozat a light-contact és a kick-light országos bajnokságokkal kezdődött volna, rá két hétre pedig éppen Orosházán bonyolították volna le a formagyakorlati szakág versenyét, de tervben volt az utánpótlás, a pointfighting és a három ringes szabályrendszer bajnoksága is.

A koronavírus-járvány folyamatos terjedése azonban felülírta ezeket az elképzeléseket, hiszen most jóval nagyobb kockázata van annak, hogy valamelyik verseny fertőzési gócponttá válhat. A többség végül amellett tette le a voksát, hogy a tervezett versenyeket nehéz szívvel ugyan, de elengedik az idei évre.

Tavaly már adott otthont formagyakorlati bajnokságnak az orosházi egyesület, idén is ez lett volna a terv (Archív fotó: Rosta Tibor)

– A magyar bajnokságnak mindig komoly presztízse van, ráadásul most, amikor elmaradt a világbajnokság, az Európa-bajnokság és nincsenek világkupák sem, ezek léptek volna elő az év csúcseseményévé. A klubok megértését kértem a törléseket illetően, de úgy gondolom, ha távolabbról szemléljük a jelen helyzetet és hosszabb távon gondolkodunk, akkor ez a felelősségteljes lépés. Bízom benne, hogy jövőre elhárulhatnak ezek az akadályok és ismét versenyezhetünk – nyilatkozta a szövetség elnöke, Galambos Péter a Magyar Versenysport Szövetség honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.