- hirdetés -

Több magyar birkózó is dobogóra állhatott Lengyelországban, a három szakágat felvonultató nemzetközi versenyen. Köztük Szél Anna, aki az értékes harmadik helyet szerezte meg junior korú versenyzőként a felnőtt mezőnyben.

A női szakág küzdelmeivel folytatódott pénteken a nagyszabású varsói nemzetközi verseny, az Európa-bajnok Barka Emese, valamint a kétszeres kadet EB-győztes Szél Anna képviselte a magyar színeket.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub még mindig csak junior korú kiválósága a 62 kilogrammosok között ölthette magára a címeres mezt. A korábban az ifjúsági olimpián is ezüstérmet szerző Szél Anna az első fordulóban a tavalyi felnőtt világbajnokság török résztvevőjével találkozott.

Junior korúként is dobogón végzett a felnőtt mezőnyben Szél Anna a pénteki versenynapon (Fotó: Magyar Birkózó Szövetség)

Őt technikai tussal le is győzte, ezt követően azonban vereséget szenvedett az U23-as Európa-bajnok orosz Fomenkótól. A bronzcsatában aztán nagyot küzdve, de sikerült kétvállra fektetnie junior vb-bronzérmes, EB-ezüstérmes, hazai pályán versenyző riválisát, így a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Kiemelt kép forrása: United World Wrestling

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.