- hirdetés -

Világszerte 1997 óta ünneplik november 12-én a Szociális Munka Napját, a közösség és a társadalom megbecsülésének jeleként. Orosházán az idei évben a koronavírus járvány veszélyei miatt elektronikus úton köszöntötte az Egységes Szociális Központ dolgozóit az intézmény vezetősége. Elismeréseket ezúttal nem osztottak, hiszen mindenki emberfeletti munkát végzett.

Az Egységes Szociális Központ a Szociális Munka Napján 2009 óta eddig minden évben méltóképpen, előadóművészek bevonásával, ünnepi program szervezésével ismerte el és köszönte meg az intézmény dolgozóinak áldozatkész és értékes munkáját. Az intézmény vezetői idén viszont úgy döntöttek, hogy a koronavírus járvány megjelenése és terjedése miatt ebben az évben nem biztonságos a közös ünneplés.

– Most más szempontok élveznek prioritást: Vigyázni kell egymásra és természetesen az intézmény ellátottjaira is. Ennek ellenére, ha ugyan más formában is, de mégis megemlékeztünk a szociális szféra legjelentősebb ünnepéről, természetesen alkalmazkodva a jelenlegi helyzethez – írta közleményében az ESZK.

A korábban megszokott rendezvény helyett ezúttal digitálisan köszöntötték a dolgozókat (Archív fotó: Bakos Viktória)

2020-ban így nem osztották ki az „Év dolgozója”- és „Év kollektívája”-díjakat, mivel az intézmény minden munkatársa emberfeletti kitartásról, példaértékű munkavégzésről, lojalitásról és fegyelmezettségről tett tanúbizonyságot. Az ESZK igazgatójának, Bogárné Kiss Ildikónak az ünnepi köszöntője ezúttal elektronikus úton jutott el a munkatársakhoz.

Az igazgatónő üzenetében kiemelte, hogy nem mérhető különbség a dolgozók teljesítménye között, hiszen mindenki munkája egyformán szükséges ahhoz, hogy gördülékenyen, a szakma kihívásokra hatékonyan reagálva működjön az intézmény. Megköszönte emellett a dolgozók egész évben végzett lelkiismeretes munkáját, hozzáállását, józan ítélőképességét és azt az emberszeretetet, empátiát, ami mindig is mozgatórugója volt a szociális szférában dolgozóknak.

Az intézmény vezetősége – az ünnepi megemlékezés részeként – minden telephelyen dolgozó munkatársnak süteménnyel kedveskedett, ezzel is méltányolva az egész éves munkát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.