- hirdetés -

Most, hogy városunkban is jelen van a vírus, itt is, ott is hallunk pozitív esetekről, vajon mennyivel vesszük komolyabban a védekezést? Mi a véleményük a héten bevezetett szigorításokról? Erről faggattuk az utca emberét pénteken.

Válaszadóink védekezési szokásaiban zömében nem okozott komoly változást az a tény, hogy testközelbe került a covid 19. Kiss Márta babakocsit tolt, mikor megkérdeztük.

– Nagy változást nem okozott. Otthon vagyunk a kicsivel, nem sokat járunk el, séta közben a szabad levegőn reméljük nem lesz baj. Hordjuk a maszkot ahol és amikor kell. Az új intézkedések sem igazán érintenek, éjfélkor én nem szoktam menni egyébként sem, sehová, de véleményem szerint szükség volt rá.

A szigorúság híve következő megszólalónk, Kovács Ferenc.

– Így, hogy itt is vannak betegek, talán egy kicsivel komolyabban vesszük az óvintézkedéseket. Tartjuk a távolságot, hordjuk a maszkot, egyebet nem igen tehetünk. A mostani szigort jónak tartom. Aki nem ért a szóból, azzal muszáj, akár a büntetés nyelvén is beszélni. Be kell a szabályokat tartani. Ha magát nem nézi, legalább a másikra legyen tekintettel.

Gellény Kata családjában eddig is komolyan vették a védekezést.

– Vannak nálunk is idősebbek a családban, mint általában mindenütt. Eddig is vigyáztunk rájuk és ezután is vigyázunk. A kézfertőtlenítést, a maszkviselést eddig is csináltuk, nagy különbség nincs az óvintézkedésekben. A szigorítások nem igazán érintenek. Jön a vizsgaidőszak, amúgy se igen mennék sehová. Eddig is jól megvoltam a diszkó nélkül, azt hiszem ezután is meg leszek. Igazából nem mondom, hogy feleslegesek ezek a most hozott intézkedések, de nem hiszem, hogy komolyabb eredményt hoznának.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.